Megújul a Körösvölgyi Látogatóközpont Szarvason

Több mint 330 millió forintból fejlesztik a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkot. Lesz modern kiállítótér, sétautak, lombkoronasétány, és új lakók is érkeznek az állatparkba. 

Szerző:
KMNPI
Fotó:
KMNPI
2017. február 7.

Több mint 330 millió forintból fejlesztik a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkot. Lesz modern kiállítótér, sétautak, lombkoronasétány, és új lakók is érkeznek az állatparkba. 

A 330 millió forintos európai uniós forrásból rendbe teszik a 27 hektáros Anna-ligetet, amely a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparknak, valamint a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság székhelyének is otthont ad. A látogatók fogadásának színvonalát új fogadókapu, tágas, környezetbarát (fásított) parkoló, sétautak, új foglalkoztató épület és kikötő szolgálja majd.

 A látogatóközpontban létrehoznak egy új kiállítóteret, amely európai színvonalon mutatja be a Dél-Tiszántúl táji, természeti és kultúrtörténeti örökségét. Kialakítanak egy boltot, amelyben a Nemzeti Parki Termék Védjeggyel ellátott sajtokat, mézeket, szalámikat és egyéb termékeket vásárolhatnak a látogatók.

 


A lombkoronasétány látványterve


Emellett fejlesztik az állatparkot is, ahol a jövőben az egész Kárpát-medence vadon élő állatfajaival ismerkedhetnek a látogatók. Lesz például ürgekifutó, nyírfajd volier, és hamarosan egy jávorszarvas-pár is érkezik. Új attrakcióként a liget füzes, puhafás részében 6 méteres magasságban megépül egy 130 méter hosszú lombkoronasétány. Ezen végigsétálva közelebbről is megismerhető a liget színes, változatos madárvilága.

 


Az állatpark térképe és a már fellelhető lakói (kattintásra nagyobb lesz)


A megvalósuló fejlesztésektől a látogatóközpont jelenlegi 20 ezres látogatószámának megduplázódását remélik az üzemeltetők. A beruházást idén nyáron kezdik, és várhatóan két év alatt fejezik be, a munkálatokat pedig úgy végzik majd, hogy azok semmiképpen ne zavarják a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba érkező turistákat.

 

Kapcsolódó cikkeink:

A száraz-éri réti csíkok nem fáznak

Gyalogtúra a Körös-parton

Az alkalmazkodás nagymesterei - telelő állatok

 

Cikkajánló