Megújult a Kőhegyi Menedékház

Szentendrén, a Kő-hegyen 2014. március 15-én 11.00 órakor ünnepélyes keretek között adják át a felújított menedékházat. A Volán ingyenes buszjáratot indít az eseményre érkező turistáknak.

Szerző:
turistamagazin.hu / parkerdo.hu
Fotó:
Kunos Gábor
2014. március 11.

Szentendrén, a Kő-hegyen 2014. március 15-én 11.00 órakor ünnepélyes keretek között adják át a felújított menedékházat. A Volán ingyenes buszjáratot indít az eseményre érkező turistáknak.

A Kőhegyi Menedékház gyalogosan is megközelíthető Pomáz és a Lajosforrási elágazás irányából a zöld sáv jelzésen, illetve Lajosforrás és Szentendre HÉV állomás irányából a sárga jelzésen.

 

Az átadóünnepségen elsőként Győri Tamás József, a Magyar Természetjáró Szövetség köszönti a természetjárókat a jeles napon, majd Beck László, a Magyar Turista Egyesület Szentendrei Osztályának elnöke szól az ünneplőkhöz. Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatójának köszöntőjét követően pedig ünnepélyesen átadják a felújított menedékházat, bemutatva a közelmúltban elvégzett  fejlesztéseket is.

Természetesen a nemzeti ünnepen megszokott koszorúzás sem marad el, a közeli Petőfi emlékműnél.
 

Az eseményre tisztelettel várjuk a természetjáró egyesületek tagságát is. Kérjük a terepi programnak megfelelő öltözetben érkezzetek.

 

 

 

Szentendre-Dömörkapu különbuszjárat
A HÉV-hez csatlakozva 2014. március 15-én Szentendre buszállomásról 09:10-kor indul az az ingyenes különjárat, amely a lajosforrási elágazásnál is megáll és Dömörkapuig közlekedik. Vissza Dömörkapuról ezen a napon 15:30-kor indul Szentendre HÉV állomásra. Kérjük a turistaegyesületeket, természetjárókat, hogy éljetek minél többen a Volánbusz ünnepi felajánlásával, vegyétek igénybe a felajánlott buszjáratot!

Nemsokára újabb örömhíreket is közölhetünk nektek, ugyanis a Volánbusz egy természetjáróknak ideális, turisztikai célú buszjárat elindítását is tervezi.

 

 

Cikkajánló