Megújult az iszkaszentgyörgyi kirándulóerdő

Újabb közjóléti beruházás fejeződött be a Bakony kapujában, a VERGA Zrt.-nek köszönhetően újjáépült és megszépült a kőpiramis és környezete. Iszkaszentgyörgy közelében avatták fel a csendes, gyönyörű környezetben található piramist és az erdei kirándulóhelyet.

Szerző:
VERGA Zrt.
Fotó:
VERGA Zrt.
2014. május 12.

Újabb közjóléti beruházás fejeződött be a Bakony kapujában, a VERGA Zrt.-nek köszönhetően újjáépült és megszépült a kőpiramis és környezete. Iszkaszentgyörgy közelében avatták fel a csendes, gyönyörű környezetben található piramist és az erdei kirándulóhelyet.

Iszkaszentgyörgy mindig is közkedvelt kiránduló célpont volt, évszázadok óta vonzotta az utazókat, főurakat: Amadékat, Bajzáthokat, Pappenheimeket. A kastély mögötti területen magasodó Piramiták kedvelt kiránduló helye volt a grófi Pappenheim családnak, lenyűgöző látványt kínált a parkra, a kastélyra és innen belátható volt az egész környék.

 

A VERGA Zrt. úgy döntött, hogy közjóléti fejlesztéseinek keretében újjáépíti azt a kőpiramist, amely egészen a 60-as évekig állt, majd köveit feltehetően a faluban folyó építkezésekhez használták fel. Ezt a kőpiramist egy olyan családtag emlékére állította gróf Pappenheim Szigfrid, aki önkezével vetett véget életének.

 

 

A kőpiramis környezetében a VERGA Zrt. tájékoztató táblát, erdei garnitúrákat helyezett el, valamint tűzrakóhelyet létesített.

 

A most átadott kőpiramis és erdei kirándulóhely Iszkaszentgyörgy község belterületének szélén található. A 25 ha nagyságú Piramita az itt élők és az ide kirándulók számára növekvő fontosságú. A terület jó megközelíthetősége ellenére fejlesztésre szorult, hiányoztak a közjóléti berendezések. A VERGA Zrt. ezért tartotta fontosnak és szükségesnek a nemzetközi hírnevet is szerzett Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastély közvetlen szomszédságában lévő Piramita erdőben a hajdani piramis helyreállítását, valamint a tájékoztató táblák, padok, erdei garnitúrák kihelyezését, a tűzrakóhely létesítését. A beruházás értéke 6 000 000 Ft.

 

 

Az újjáépült, megszépült kirándulóhelyet Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Gáll Attila, Iszkaszentgyörgy polgármestere, valamint Tengerdi Győző, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója adta át. Az átadáskor Tengerdi Győző vezérigazgató beszámolt a társaság „A jövő a kezünkben van” elnevezésű közjóléti fejlesztéseiről, Veszprémtől Várpalotán, Tésen, Zircen át egészen Ajkáig. Megépülő és megszépülő kilátók, kerékpárutak, tanösvények és erdei iskolák jelzik a VERGA Zrt. elhivatottságát.

 

 

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a piramisban időkapszulát helyeztek el. A tervek szerint a félszáz év múlva felnyitásra kerülő kapszula országos és a megyei napilap legfrissebb példányait, a VERGA Zrt-t bemutató, elektronikus adathordozón elhelyezett rövidfilmeket, az átadó ünnepségről szóló sajtóközleményt, valamint az esemény alkalmából készült emléklapot tartalmazza.

 

A kapszulát ünnepélyes keretek között Törő Gábor elnök, Gáll Attila polgármester, valamint Tengerdi Győző vezérigazgató helyezte el az erre a célra kialakított, az elhelyezés dátumát dokumentáló emléktáblával lezárt urnában.

 

Cikkajánló