Megújult kulcsosházzal gazdagodott Solt

Egy régi épület átalakításával hozta létre új szálláshelyét a KEFAG Zrt. A romantikus környezetben, a Duna árterén található Solti kulcsosház júniustól bárki előtt nyitva áll.

Szerző:
kefag.hu/TM
Fotó:
facebook.com/pg/kecskemeti.hirhatar
2017. június 13.

Egy régi épület átalakításával hozta létre új szálláshelyét a KEFAG Zrt. A romantikus környezetben, a Duna árterén található Solti kulcsosház júniustól bárki előtt nyitva áll.

 

Egy már meglévő, ám használaton kívüli műhely és irodaépületet bővített ki és alakított át 12 férőhelyes szálláshellyé Solton a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. A közelmúltban átadott, felújított kulcsosház a dunaföldvári híd közelében, a solti Kis-Dunaág mentén, a KEFAG Zrt. Solti Csemetekertjének közvetlen közelében található.

 

 

 

Nagy előnye, hogy szép természeti környezet veszi körül, könnyen megközelíthető (vezet ide zarándokút, kerékpárút, és a Duna is a közelben van), így ideális szálláshelye lehet túrázóknak, bringásoknak, természetjáróknak. A Solti kulcsosház önellátó jelleggel üzemel. A földszinten étkező, konyha, vizesblokkok, a tetőtérben pedig saját fürdőszobával rendelkező szobaegységek (2 db 4 ágyas és 2 db 2 ágyas szoba) várják a pihenni vágyókat.

 

 

Látnivalók, programlehetőségek a közelben
Solt egyik legszebb műemlék jellegű épülete az 1816-ban épült Vécsey-kastély, amely ma egy 38000 kötetes könyvtárként funkcionál. A Meleghegyi Pincefalu (500-600 pincéjével) a település jellegzetes színfoltja. Tájház és pusztaprogramokat kínál a közeli Révbérpuszta. A dunaföldvári vízpart és termálfürdő, valamint a solti szabadstrand a vízi sportok kedvelőinek is kínál kikapcsolódási lehetőséget.
Túraútvonalak a közelben:
• Solt-Dunaföldvár kerékpárút (350 m-re)
• Magyar Zarándokút (2,8 km-re)
• EuroVelo6 nemzetközi kerékpárút (1,2 km-re)
 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Erdész Vendégház az Upponyi-hegység kapujában

Kisinóci turistaház

Erdő Háza - Bakonya 

Cikkajánló