Megvadult medve támadt rá Liptószentmiklóson a járókelőkre – Videó

Vasárnap több embert megsebesített egy városban kóborló medve. A rendőrök végül visszakergették az állatot az erdőbe, de továbbra is keresik.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép - Illusztráció)
Forrás:
ujszo.com
2024. március 18.

Vasárnap több embert megsebesített egy városban kóborló medve. A rendőrök végül visszakergették az állatot az erdőbe, de továbbra is keresik.

A hatóságok tájékoztatása szerint öt személy – egy tízéves kislány, egy 49 és egy 58 éves nő, egy 32 illetve egy 72 éves férfi – megsérült, akik karmolás vagy medveharapást szenvedtek el vasárnap délben a szlovákiai Liptószentmiklós belterületén – adta hírül az Új szó. A megvadult állatról több felvétel is készült. A városi hivatalban jelenleg válságstáb ülésezik a környezetvédelmi minisztérium, a barnamedve-intervenciós csoport, az állami rendőrség, a vadászegyesületek és a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) részvételével.

A város polgármestere, Ján Blcháč arról adott tájékoztatást, hogy a városban mindaddig folytatják a járőrözés, míg a hatóságok az állat nyomára nem bukkannak, most a veszélyes medve kilövését tervezik.


Halálos támadás is történt

Az elmúlt napokban nem ez volt az egyedüli medvetámadás Szlovákiában. A Liptószentmiklóstól 15 kilométerre fekvő Deményfalvi-völgynél még pénteken medve vett üldözőbe két embert, egy 31 éves fehérorosz nő életét vesztette. A Hegyi Mentőszolgálat tájékoztatása szerint meredek terepen, egy sziklaperem alatt találták meg a fehérorosz nő holttestét. Az orvosszakértő szerint nem az állat végzett a nővel, hanem menekülés közben lezuhant és fejsérülést szenvedett.

A Hegyi Mentőszolgálat kiérkezésekor a medve a holttest közelében volt. A vadat kutyával és figyelmeztető lövéssel tudták elzavarni. A férfi, akit szintén üldözött a medve, ijedt volt, de sérülések nélkül megúszta az esetet.

Cikkajánló