Megvan az Év Kerékpárútja

A szavazást a Tata és Tatabánya között vezető Által-ér völgyi bicikliút nyerte 1406 vokssal.

Szerző:
TM
Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép)
2020. május 13.

A szavazást a Tata és Tatabánya között vezető Által-ér völgyi bicikliút nyerte 1406 vokssal.

Idén első alkalommal hirdették meg a Facebookos szavazást A Közlekedési Kultúra Napja Facebook-oldalon. A versenyt a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub hirdette meg.

Összesen 5417 lájk érkezett a 11 versenyben lévő kerékpárútra, a Tatát Tatabányával összekötő út 1406 kedveléssel vitte a prímet. A második a Pálháza-Bózsva útvonal lett 1162 szavazattal, a dobogó harmadik helyén pedig a Füzérkomlós-Füzér kerékpárút szerepel.

A nyertes 6,8 km-es szakaszt 2013-ban adták át, Tatabányáról indul, és az Által-ér mentén halad, a vonalán kiépített kerékpáros pihenőhely is van. A turizmus.com beszámolója szerint egyrészt természeti szépsége miatt kedvelt, de azért is szeretik, mert az autóforgalomtól elválasztva, jó minőségű aszfalton lehet itt tekerni. Az útvonal egyébként az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút része. Ha itt kirándulunk, útba ejthetjük a 400 ezer éves régészeti lelőhelyet, ahonnan az ismert heidelbergi típusú ember, Samu származik.

Családok egynapos kirándulást tehetnek rajta, aki teker még plusz 10 km-t, szintén jó minőségű kerékpárúton Dunaalmás magasságában eljuthat egészen a Dunáig.

Forrás: turizmus.com

Cikkajánló