Megvannak a Varázslatos Magyarország nyertesei

Daróczi Csaba vehette át március 5-én a Varázslatos Magyarország 2014-15 fotópályázatának fődíját a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol a legjobb alkotásokból kiállítás is nyílt.

Szerző:
TM.hu
Fotó:
Gulyás Attila
2015. március 6.

Daróczi Csaba vehette át március 5-én a Varázslatos Magyarország 2014-15 fotópályázatának fődíját a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol a legjobb alkotásokból kiállítás is nyílt.

Ötödik alkalommal adták át a Varázslatos Magyarország fotópályázatának díjait a Magyar Természettudományi Múzeum kupolatermében. A díjátadót Gaál Péter, a Varázslatos Magyarország Nonprofit Kft. alapítója nyitotta meg, majd dr. Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára mondott ünnepi beszédet. Ezután dr. Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum igazgatója, majd a zsűri elnöke, dr. Kalotás Zsolt, dr. Magyar Gábor, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója és Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

 

 

Földművelésügyi Minisztérium és a Turista Magazin támogatásával kiírt "Ember a természetben" kategória eredményei

 

A 2014-2015-ös évadban 10 pályázatot írtak ki a szervezők. Minden hónapban 4-4 kategóriában (Varázslatos Magyarország természeti szépségei, madarai, egyéb állatai és Varázslatos Magyarország kompakt szemszögből) nevezhettek az amatőr és profi fotósok. Az idei év újdonsága volt az Ember a természetben kategória, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium és a Turista Magazin támogatásával hirdettek meg a szervezők. A pályázatok népszerűségét az egyre növekvő beküldők száma is jelzi. Az idén több mint 780 regisztrált pályázó 13 250 természetfotójában gyönyörködhettek a www.varazslatosmagyarorszag.hu galériájába látogatók.

 

Az idei fődíjas a korábban már kétszer is győztes Daróczi Csaba lett. A második helyezett Nedeczky Gábor, a harmadik, Benkő Erika.

 

Különdíjasok: Dr. Molnár Zsolt (Ember a természetben, legtöbb pályázat, legtöbb nemzeti parkban készített fotó); Kovács Norbert (legtöbb feltöltött fotó); Orliczky Attila (közönségszavazás); Benkő Erika (VM legjobb női természetfotósa 2014-ben).

 

A természetfotók 2015. április 20-ig tekinthetők meg a Magyar Természettudományi Múzeumban.
 

Cikkajánló