Nagy kvízgyűjtemény hideg téli estékre 2.

Ezúttal más oldalak érdekes kvízeit gyűjtöttük csokorba nektek. Most többek között kiderül, felismered-e Magyarország városait madártávlatból, mennyire vagy képben hazánk állatvilágával kapcsolatban, és hogy otthon vagy-e a földrajzban.

Szerző:
TM
Fotó:
Motkó Béla
2017. december 30.

Ezúttal más oldalak érdekes kvízeit gyűjtöttük csokorba nektek. Most többek között kiderül, felismered-e Magyarország városait madártávlatból, mennyire vagy képben hazánk állatvilágával kapcsolatban, és hogy otthon vagy-e a földrajzban.

Legutóbb saját kvízeinket szedtük össze egy cikkben, most pedig a világhálóról gyűjtögettünk. Az egyik legnagyobb magyar kvízgyűjtő oldalon, a Kvízparton jó sok témakörből lehet válogatni. A játék itt igazi kihívás: időre kell válaszolni és csak öt életed van, ami azt jelenti, hogy hiába áll 50 kérdésből az adott kvíz, 5 hiba után nem lehet tovább folytatni. Ha belelendülsz, érdemes regisztrálni, mert egy idő után a rendszer nem enged új játékot elkezdeni. Mi a Magyarország kategórián belül nézelődtünk, itt képek alapján kell eldöntened, hol járunk; ide kattintva hazánk védett természeti értékeivel kapcsolatban teheted próbára a tudásod; ez egy több témakört felölelő Magyarország-kvíz; itt pedig az állatbarátok dolgoztathatják meg a szürkeállományt.

 


A magyarorszagjatek.hu-n a keményvonalas földrajzosok találnak kedvükre való kvízeket. A kérdések számáról a felhasználó dönthet, a térképen megjelenő településeket, megyéket, járásokat vagy beazonosítani kell, vagy megtalálni a helyüket a vaktérképen, profik GPS-koordinátákkal is próbálkozhatnak.


Hazánk érdekes helyszíneiről, szépségeiről a kvizmester.com-ra is jó pár kérdéssort töltöttek fel. Ide kattintva a „nagy földrajzi kvíz” érhető el, itt Magyarország csodás helyei szerepelnek, ez, ez és ez földrajzi kvízturmix. Ide kattintva híres magyar földrajzi felfedezőkkel kapcsolatban teheted próbára magad, ez pedig egy irodalmi országjáró kvíz.

 


Itt madártávlatból kell felismerni a településeket. Hegycsúcs vagy énekes? Te biztosan el tudod dönteni?


Ha igazán elvetemült „kvízelő vagy”, akkor az orszagkviz.hu-n jó darabig elfoglalhatod magad, ezen az oldalon általában elég hosszú és igencsak nehéz kérdésekkel találkozik az ember. Még egy tipp: örök klasszikus a Honfoglaló, itt a játék ízét az adja, hogy másokkal mérheted össze a tudásod.

 

A cikk először 2017 decemberében jelent meg.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Nagy kvízgyűjtemény hideg téli estékre

Cikkajánló