Nyerj jegyet a Folly Arborétum tobozszüretére

A Balaton édenkertjének tartott helyen most szombaton szüretelik le alpintechnikával az óriástobozú fenyők terméseit. Erre a szuper programra speciális jegyeket lehet nyerni nálunk.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Tóth Judit
2020. november 4.

A Balaton édenkertjének tartott helyen most szombaton szüretelik le alpintechnikával az óriástobozú fenyők terméseit. Erre a szuper programra speciális jegyeket lehet nyerni nálunk.

A Folly Arborétum idén november 7-én, azaz most szombaton tartja a tobozszüret nevű rendezvényét, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy alpintechnikával szüretelik le a több tízméteresre is megnövő óriástobozú fenyők, az andalúziai jegenyefenyők és a tengerparti fenyők tobozait.

A tobozok kizárólag magfogás céljából kerülnek leszüretelésre, nem vihetők el, de a szüret napján a Folly egy-egy duglászfenyő, atlaszcédrus, feketefenyő vagy simafenyő tobozt ad ajándékba az odalátogatóknak.

A „szüretet” gyerekprogramok és vezetett arborétumi séta is színesíti, ez utóbbin a negyedikgenerációs dédunoka, Folly Réka tulajdonos mesél majd a kert történetéről és kincseiről. A gyerekeknek szervezett kalandos séta során a kicsik megismerhetik az őszi arborétum növényeit, felfedezhetik az állatok nyomait, a kirándulás során szerzett kincsekből pedig a kézműves foglalkozás során levél- és terméskarkötőket készíthetnek.

Itt a részletes programterv:

  • 10.00 óra: Arborétum nyitás
  • 10.30 óra: vezetett túra indul a Nádasház elől Folly Réka vezetésével (a részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni 10.26-tól a zsoldos.natalia@folly.hu e-mail címen lehet. A csoport maximális létszáma: 20 fő, a sétán való részvétel díja: 1000 Ft/fő)
  • 11.00 órától: Pinus coulteri tobozszüret
  • 11.00 órától: gyermekprogram (10 év alattiaknak, gyülekező a Nádasház előtt)
  • 14.00 órától: gyermekprogram (10-14 év közöttieknek, gyülekező a Nádasház előtt)


NYERJ JEGYET AZ ESEMÉNYRE!

Erre a szuper programra egy páros és egy családi belépőt sorsolunk ki azon olvasóink között, akik helyesen válaszolnak az alábbi három kérdésre. A megfejtéseket november 5. 16 óráig várjuk az ide kattintva elérhető oldalon. A sorsolást 17.30-kor tartjuk, a nyerteseket e-mailben értesítjük. A helyes megfejtésekhez itt találtok egy kis segítséget.

  1. Ki ültette az első fákat az arborétum mai helyén?
  2. Az államosítás után mikor került vissza a Folly család tulajdonába a terület?
  3. Minek a formáját utánozza az arborétum legmagasabb pontján álló fából készült kilátó?

További információ az eseményről ide kattintva érhető el. A játékszabályzat itt található. Az arborétum által felajánlott nyereményjegyek tartalma: belépőjegy, 1 pohár forralt bor vagy pohár forró alkoholmentes puncs vagy tea, egy csomag atlaszcédrusmag. Helyszín: Folly Arborétum és Borászat, 8257 Badacsonyörs, Kápolnavölgyi út 25.



Cikkajánló