Nyugattól-Keletig a nógrádi erdőkben

Elindult az IpolyErdő projekt weboldala, amelynek célja a Börzsöny népszerűsítése és az erdőgazdaság turisztikai fejlesztéseinek bemutatása.

Szerző:
http://nyugattolkeletig.ipolyerdo.hu/
Fotó:
Ipoly Erdő Zrt.
2015. január 8.

Elindult az IpolyErdő projekt weboldala, amelynek célja a Börzsöny népszerűsítése és az erdőgazdaság turisztikai fejlesztéseinek bemutatása.

Az erdőgazdaság három helyszínen, több mint 358 millió forint uniós támogatás segítségével már meglévő és új látványosságokat korszerűsített a regionális turizmus fellendítése érdekében.

 

Az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai fejlesztéseinek köszönhetően a Börzsönyben, a Cserhát- és a Karancs-Medves-vidékén 2015 tavaszától újabb tartalmas időtöltést szolgáló létesítmények várják a természetjárókat. A Csóványosi Kilátó átadóünnepségén Kiss László vezérigazgató kiemelte, hogy az Ipoly Erdő Zrt. által kezelt területekhez tartozik a megye természeti értékeinek, látnivalóinak jelentős része. Ahhoz azonban, hogy Nógrád megye ismertebb és még szerethetőbb turisztikai célpont lehessen, szükség van beruházásokra, amelyek még vonzóbbá teszik az odalátogató közönség számára.

 

 

A csóványosi kilátó

 

A projekt szinte átöleli Nógrád megyét. A beruházással, amely a nyugat-nógrádi Katalinpusztától Diósjenőn át Somoskőig tart, folytatni, bővíteni kívánják a természetjáró turizmus lehetőségeit. A Nyugattól-Keletig a nógrádi erdőkben című beruházás-sorozat részeként uniós forrás segítségével. Habár a Diósjenői Erdei Szabadidőparkból is vezetett már túraút a Csóványosra, az itt található geodéziai mérőtorony azonban nem volt alkalmas turista kilátónak. Katalinpusztán egy új élményparkot, egy kerti vasutat, egy Nógrádot bemutató térgrafikát, egy mini-kilátót és egy kötélpiramist is létrehoztak. A Somoskői vadasparkot pedig a kulturált vendégfogadást biztosító infrastrukturális feltételekkel, valamint a tájékozódást, információszerzést, hosszabb tartózkodást lehetővé tevő szolgáltatásokkal bővítették. Fogadó épület, takarmány tárolására alkalmas gazdasági épület, valamint a gyermekes családok, diákok számára kisállat simogató is szerepelnek a megvalósítandó tervek között. Az új, komplex szolgáltatást nyújtó „kirándulóközpont” várhatóan jövő tavasszal már fogadja első vendégeit.

Az IpolyErdő projekt weboldala

 

Kapcsolódó cikkünk:

Újra él a Gründl-rét

Cikkajánló