Ökoturisztikai Látogatóközpont nyílt Badacsonytördemicen

Sikerrel zárult az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt - átadták az Ökoturisztikai Látogatóközpontot a tördemici szabad strandon.

Szerző:
Sajtóközlemény
Fotó:
Badacsonylábdihegyi Strandüzemeltető Szolgáltató Kft.
Ort Tamás
2014. október 18.

Sikerrel zárult az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt - átadták az Ökoturisztikai Látogatóközpontot a tördemici szabad strandon.

A Badacsonylábdihegyi Strandüzemeltető Szolgáltató Kft. pályázatot nyújtott be a már régóta használaton kívül álló badacsonytördemici szabad strandon Ökoturisztikai Látogatóközpont létrehozására, amelynek keretében 186 millió forintos támogatásban részesült. A kivitelezési munkálatok, valamint az informatikai tartalomfejlesztés befejezésével végéhez érkezett a pályázati projekt, a látogatóközpontot hamarosan birtokba vehetik az érdeklődők.

 

A megépült Ökoturisztikai Látogatóközpont célja a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal szakmai alapokon együttműködve a környék természeti sajátosságainak bemutatása. Az épületegyüttesben megismerhető a Badacsony-hegy, a hegy lábánál épült települések és a Balaton természeti környezete, rövid története, növény- és állatvilága, néprajza, borászata, a halászat, a horgászat, a hajózás története. A két új épület (Badacsony centrum és Balaton centrum) megépítése mellett parkolókat alakítottak ki, parkosítottak, kajak- és kenuházat építettek. A látogatóközpont építésekor elsődleges szempont volt a környezetvédelem és környezetközpontúság, az akadálymentesítés, a fenntartható üzemeltetés, a környezetbarát alapanyagok felhasználása, a tudatos és takarékos üzemeltetés lehetősége.

 

 

Az épületegyüttesben megismerhető a Badacsony-hegy, a hegy lábánál épült települések és a Balaton természeti környezete

 

A projekttel egyidejűleg a 65 millió forintba kerülő medertisztítás és a szabad strand fejlesztése is megvalósult a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával, valamint önerőből.

 

A Badacsonylábdihegyi Strandüzemeltető Kft. jelen fejlesztés megvalósításával jelentős lépést tett annak érdekében, hogy a település és a környék idegenforgalma fellendüljön, valamint kevésbé korlátozódjon a nyári szezonra az új turisztikai attrakciók által.

 

   

Tudtad-e
Badacsonytördemicet az Országos Kéktúra útvonala is érinti, sőt a tördemici vasútállomáson pecsételőhely is található. ( Túraleírás )

 

 

 

Cikkajánló