Örömevezés az Angyali 30-on - videóval

Minden szempontból sikeresen zárult a Magyar Természetjáró Szövetség és a Kiskunlacházi Diáksport Egyesület szervezésében első alkalommal megrendezett Angyali 30 vízi teljesítménytúra.

Szerző:
Malárik Attila
Fotó:
Domonkos Lajos
2014. július 2.

Minden szempontból sikeresen zárult a Magyar Természetjáró Szövetség és a Kiskunlacházi Diáksport Egyesület szervezésében első alkalommal megrendezett Angyali 30 vízi teljesítménytúra.

Egy igazi családias, ám mégis országos evezős rendezvényre a résztvevők több mint fele az ország különböző részeiből érkezett Kiskunlacházára. Közöttük többen voltak olyanok, akik életükben először eveztek, és ezzel a rendezők egyik fontos célkitűzése teljesült. A legfontosabb cél ugyanis az, hogy az evezést kipróbáló túrázók

közössége sokasodjon.

 

 

A hangulat és az időjárás kitűnő volt. A legkisebb távon új kormányosokat is avathattunk úgy, hogy a víz és az időjárás a legszebb arcát mutatta. Így abban bízhatunk, hogy aki egyszer megkóstolta az evezés ízét, az többet nem szokik le róla. A nap hét ágra sütött, jobb időt el sem lehetett volna képzelni ahhoz, hogy sikerüljön megszerettetni a kezdőkkel a vízi életet.

 

 

Mindamellett, hogy az Angyali 30 vízi teljesítménytúrán való részvétel nem jár komoly jutalommal (a teljesítők csupán egy oklevelet kapnak), az igazi értékét ennek az eseménynek épp a résztvevők vízszeretete adja meg. A helyi résztvevők többsége rendszeresen evez, ki nem hagyva egyetlen evezős eseményt a környéken, legyen az amatőr verseny, vagy egy túra a barátokkal.

 

 

Ezen a napon jól megfértek egymással a kezdők és a rendszeresen evezők. A három táv közül egyértelműen a legrövidebb volt a legnépszerűbb. Ez épp azt mutatja, hogy a a többséget valóban nem a kiemelkedő teljesítmény érdekelte, hanem az evezés lehetősége önmagában.

 

A résztvevők mindegyike szintidőn belül teljesítette a távot.

 

<p><a href="http://vimeo.com/99921374">Angyali 30</a> from <a href="http://vimeo.com/user16585756">Turistamagazin</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

 

 

 

 

 

 

Cikkajánló