Országos Kisvasúti Nap Gyöngyös és Mátrafüred között

Idén szeptember 6-án rendezte meg a Magyar Turizmus Zrt. és idei együttműködő partnere, az EGERERDŐ Zrt. a Kisvasutak Napját, ezúttal a Mátravasúton. 

Szerző:
Gyenes Beáta
Fotó:
Gulyás Attila
2014. szeptember 8.

Idén szeptember 6-án rendezte meg a Magyar Turizmus Zrt. és idei együttműködő partnere, az EGERERDŐ Zrt. a Kisvasutak Napját, ezúttal a Mátravasúton. 

Az immár hagyományos országos kisvasúti nap - a korábbi királyréti és lillafüredi rendezvényhez hasonlóan - számos izgalmas programmal várta a vendégeit.

 


Szerncsére a jó időben a nyitott kocsik is közlekedhettek


A rendezvény központja Mátrafüreden volt, ahová a vonatok Gyöngyösről óránként közlekedtek.

 


Az utolsó délelőtti vonat továbbításában Gyöngyi, a gőzös is segédkezett


Mátrafüreden, a Nagyszínpadon a köszöntők és az Év fájának elültetése után a Vidróczki néptáncegyüttes, a Kaláka együttes, és a kismarosi Ámulat Társulat szórakoztatta a közönséget. A lajosházi vonal végállomásánál, a Szalajkaháznál a vonatok érkezési és indulási időpontjai között az érdeklődők könnyű, 40-45 perces szakvezetéses erdei túrákon vehettek részt.

 


Az év fájának elültetése Mátrafüreden


Az EGERERDŐ Zrt. ugyanitt rendezte meg a III. Mátrai Erdészeti Nyílt Napját, amelynek során az erdészet szakemberei mutatták be az erdei élővilágot, az erdészek sokrétű munkáját és az EGERERDŐ Zrt. tevékenységét. A látogatók így részletesen megismerhették az erdők világát és az erdőgazdálkodás mindennapjait. Mindenki kipróbálhatta az erdészek által használt eszközöket, valamint működés közben figyelhették meg a rakodó- és aprítógépet, s azt is megnézhették, hogy mi mindent készíthetünk fából vagy a növények egyéb részeiből.

 


Az EGERERDŐ Zrt. ugyanitt rendezte meg a III. Mátrai Erdészeti Nyílt Napot


A vállalkozó szelleműek kipróbálhatták a segwayt, a kötélpályát és több érdekes népi ügyességi játékot is.

 

 

A felújított mátrafüredi végállomás

 

A remek hangulatú eseményen a látogatók a Turista Magazinnal is megismerkedhettek.

 

Cikkajánló