Ötéves a TeSzedd

Ebben az évben 115 ezren csatlakoztak a hétvégi TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióhoz.

Szerző:
forrás: MTI
Fotó:
MTSZ
2015. május 15.

Ebben az évben 115 ezren csatlakoztak a hétvégi TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióhoz.

A 2015. május 15. és 17. között szervezett hulladékgyűjtési programra előzetesen 2015. május 7-éig lehetett regisztrálni, ám az akcióhoz mindhárom napon a helyszínen is lehet csatlakozni, így a korábbi évek tapasztalatai alapján akár 60-70 ezerrel is többen vehetnek részt a munkában, mint ahányan előzetesen jelentkeztek.

 

Civil csoportosulások, közösségek regisztrálhattak a program weboldalán, egy általuk megtisztítani kívánt helyszínnel.

 

A Magyar Természetjáró Szövetség már második alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez, az Országos Kékkör 249 szakaszát tisztítjuk meg közel 5000 önkéntesünk segítségével ezekben a napokban. Az elmúlt hónapokban az MTSZ munkacsoportja 640 intézményt keresett meg, hogy csatlakozzanak Magyaroszág legnépszerűbb turistaútjának megtisztításához. A 200-nál is több helszínről induló nagyszabású munkához 60 területi koordinátor toborozta az önkénteseket, az OKK megtisztítását pedig 275 csoportvezető irányítja ezen a hétvégén.


A jelentkezőket reggel a koordinátorok igazítják el, baleset-megelőzési oktatást tartanak nekik, majd kiosztják a kesztyűket és a gyűjtőzsákokat.


Az akció elsődleges célja, a szemét eltüntetésén kívül, hogy környezettudatosságra neveljenek, megértessék  mennyire fontos a szelektív hulladékgyűjtés, ezzel segítve az újrahasznosítást és a felesleges hulladék keletkezésének megakadályozását is.

 

Cikkajánló