Parasztudvar költözött a Budakeszi Vadasparkba

Május 24-én adták át a Budakeszi Vadasparkban a Kárpát-medence őshonos háziállatait bemutató területet, közismertebb nevén a „parasztudvart”.  

Szerző:
Turista Magazin/Pilisi Parkerdő
Fotó:
Budakeszi Vadaspark
2019. május 24.

Május 24-én adták át a Budakeszi Vadasparkban a Kárpát-medence őshonos háziállatait bemutató területet, közismertebb nevén a „parasztudvart”.  

A parasztudvarban az eddiginél jóval nagyobb, több mint 3200 négyzetméteres területen, és korszerű kifutókban találkozhatnak a látogatók kecskékkel, nyulakkal, rackajuhokkal, szamárral, magyar tarka tehenekkel, de az állomány új fajokkal, például kendermagos magyar-, valamint fehér erdélyi kopasznyakú tyúkkal és magyar lúddal is bővül majd.

 

 

A parasztudvar részeként kialakítottak egy nagyterületű kecskesimogatót, valamint egy „nyúlvárost” is, ahol a magyar óriásnyulakkal lehet közelebbről is megismerkedni. A mintegy 34 millió forint összköltségvetésű projekt tervei 2018 végére váltak véglegessé, a kivitelezés pedig 2019 februárjában indulhatott el.

 


A jelenlegi, a vadaspark területén kívül található, eddig ingyenesen látogatható parasztudvar gazdasági udvarrá alakul át. A parasztudvar költözése fokozatosan történik: az új helyeket először a nagyobb állatok veszik birtokba, és bizonyos „közönségkedvenceket”, mint például a nyulakat, tyúkokat és mangalicákat a látogatók egy ideig még a régi, megszokott helyükön találják majd.

 

Kapcsolódó cikkek:

Megújult a Budakeszi Vadaspark honlapja

Ismét két hiúz vár a Budakeszi Vadasparkban

 

Cikkajánló