Programkavalkád a hosszú hétvégén a gemenci rengetegben

Érdemes lesz ellátogatni a hétvégén Gemencre. Az érdeklődők nosztalgiagőzössel, lovas fogattal vagy hajóval utazhatnak, kirándulhatnak a fokozottan védett, csak szakvezetővel bejárható Veránka-szigetre, és megnézhetik a Gemenc - árterek világa c. természetfilmet is. Még több program a cikkben.

Szerző:
Beszédírók kft.
sajtóanyag
Fotó:
Gemenc Zrt.
facebook.com / Ökoturisztikai Központ Gemenc
2018. április 24.

Érdemes lesz ellátogatni a hétvégén Gemencre. Az érdeklődők nosztalgiagőzössel, lovas fogattal vagy hajóval utazhatnak, kirándulhatnak a fokozottan védett, csak szakvezetővel bejárható Veránka-szigetre, és megnézhetik a Gemenc - árterek világa c. természetfilmet is. Még több program a cikkben.

Régi hagyományok, új kalandok (április 28. - május 1.)

 


Állandó és naponta változó programok várják Gemencen az ökoturizmus kedvelőit. Naponta három alkalommal nosztalgiavonat indul a Rezét gőzössel Pörbölyről a Malomtelelő megállóig. Mind a négy napon megtekinthető a Gemenc kincsei interaktív kiállítás Pörbölyön, a Méhészeti Gyűjtemény a Nagyrezét megállónál, valamint a Halászati Kiállítás Lassi megállónál.


Kincses sziget (április 28., szombat)

 


A Gemenci erdő fokozottan védett és ritkán, csak szakvezetővel látogatható különleges tájára, a Veránka-szigetre indít túrát a Gemenc Zrt. A területet Bajáról, a Gemenc Vándorpontból induló sétahajóval közelítik meg a kirándulók.


Részletes információkért kattints ide.

 

 

Gemenc Auenwaldtour (április 30., hétfő)

 


Erdőjárás német nyelvű túravezetéssel. Túravezetőként közreműködnek a Soproni Egyetemen tanuló német erdőmérnök-hallgatók is. A könnyű, 4-5 km-es kirándulás útvonala csak engedéllyel látogatható erdőrészeken is áthalad.


Bővebben ide kattintva. 


Programok a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban (május 1., kedd)

 


9:00-17:00
• A Gemenci modell - „A PÉCSI GYORS” Vasútmodellező Klub kiállítása
• Gemenc Kincsei - interaktív erdészeti kiállítás
• Sára, Tóbiás, Zoltán és a többiek - kiállítás Gemenc legismertebb fekete gólyáiról


9:30-11:30
• Gólya viszi a fiát - természetjárás babával
Babahordozó eszközök bemutatása, kipróbálása. Beszélgetés és tapasztalatcsere az apróságokkal történő túrázásról, majd hordozós séta a vadmegfigyelőhöz délelőtti alvásidőben. A programra szeretettel várjuk a hordozásban jártas, eszközzel már rendelkező családokat is. Hordozási tanácsadó: Kereki Ildikó. Találkozó: erdei iskola terasz.


10:00-12:00, 15:00-17:00
• Kézműves foglalkozás, játékok


10:00-10:50, 14:00-14:50, 15:30-16:20
• Filmvetítés: Gemenc - árterek világa


12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00
• Lovas fogattal az erdei utakon (35-40 perc)


12:00-14:00
• Ebéd


14:00
• Fabula Együttes: Derűre hangszerelve c. előadása


15:00-15:30
• Beszélgetés a feketególya-projektekről. Vendég: Kalocsa Béla, ornitológus


További részletes információ ide kattintva.

 

Sétahajózás a Dunán (május 1., kedd)

 


A sétahajó Bajáról, a Gemenc Vándorponttól indul 1 órás kirándulásokra 10.00, 11.30 és 14.00 órakor. A vízi kirándulás alatt szakvezető mutatja be a természet különleges értékeit. Az érdeklődők megcsodálhatják a különleges madárvilágot és kis szerencsével még szomját oltó gímszarvast vagy vaddisznót is megfigyelhetnek.


Bővebben ide kattintva.

Cikkajánló