Programkavalkáddal vár a nemzeti parkok hete

Izgalmas kalandtúrákat és remek családi programokat is ígérnek a nemzetipark-igazgatóságok földön és vízen szeptember 13. és 19. között.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Gulyás Attila (Kimelt kép)
Forrás:
magyarnemzetiparkok.hu
2021. szeptember 10.

Izgalmas kalandtúrákat és remek családi programokat is ígérnek a nemzetipark-igazgatóságok földön és vízen szeptember 13. és 19. között.

A Magyar Nemzeti Parkok Hetének nyitórendezvénye most hétvégén, szeptember 10. és 12. között lesz a Gödöllői Királyi Kastélyban. Megéri kilátogatni, hogy megismerjük hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatát, de többek között lehet Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékeket kóstolni, ajándékokat nyerni természetismereti játékokon, és bekapcsolódni hagyományőrző kézművesek munkájába.

Szeptember 13-19. között minden nemzeti park gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket, akik ingyenesen vagy kedvezményesen vehetnek részt a programokon. Se az állat- és növényvilág, se a földtani értékek szerelmesei nem fognak csalódni.

Egy kis ízelítő: az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság a Baradla-barlangban többféle túrát tart kedvezményesen, a Kis-Balaton Látogatóközpontban mikroszkóppal lehet vízi parányokat vizsgálni, az Úrkúti-őskarszton ingyenes sétát tartanak, az ország tetejét szakvezetéssel lehet bejárni, a fokozottan védett Szársomlyó megnyílik a látogatók előtt, a Fertő nádasába kenutúrát szerveznek, a Tőserdőben családi bátorságtúrát tartanak, a Kígyósi pusztán az őszirózsa-virágzást lehet meglesni, Pityerszeren pedig ingyenesen lehet lovas szekerezni. Természetesen ez nem minden, az összes programot ide kattintva tudod elérni, de érdemes követni a Magyar Nemzeti Parkok Facebook-oldalt és Instagram-felületet is.

Cikkajánló