Pufibbak a mókusok az enyhe tél miatt

Bár a mókusok télen alapból testesebbek lesznek, a klímaváltozás eredményeképpen idén a szokottnál is jobban kigömbölyödtek.

Szerző:
Forrás: Telegraph/Greenfo
Fotó:
Twitter/inventorArtist
2016. január 8.

Bár a mókusok télen alapból testesebbek lesznek, a klímaváltozás eredményeképpen idén a szokottnál is jobban kigömbölyödtek.

A rágcsálók rendkívüli súlygyarapodására már több országban, például Nagy-Britanniában és az USA-ban is felfigyeltek. A mókusok nem alszanak téli álmot, viszont feltöltik a zsírraktáraikat és vastagabb bundát növesztenek, hogy sikeresen átvészeljék a zord időjárást. Emiatt persze minden évben tömzsibbek lesznek ilyenkor, de most az enyhe időben sokkal több élelem maradt hozzáférhető - írja az elhízott brit rágcsálók kapcsán a Telegraph. Az állatkák láthatóan kiélvezték az idei bőséges kínálatot mogyoróból és magokból.

 

<blockquote class="twitter-tweet" lang="hu"><p lang="en" dir="ltr">Does this outfit make me look chubby? <a href="https://twitter.com/hashtag/ottawa?src=hash">#ottawa</a> <a href="https://t.co/tlyy0FJvgl">pic.twitter.com/tlyy0FJvgl</a></p>— inventorArtist (@inventor_Artist) <a href="https://twitter.com/inventor_Artist/status/677234139985088512">2015. december 16.</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>


A klímaváltozás persze nálunk is érezteti a hatását, így ne lepődj meg, ha ezen a télen a szokásosnál ducibb mókusokkal fogsz találkozni.

 

Még több állatos hír:

Bagolyinvázió Szolnok belvárosában

Menő téli bundát öltött a hermelin

Veresegyházi macizás

Cikkajánló