Rangos országúti kerékpárverseny Veszprémben

2015-ben másodszor rendezik meg Veszprém városában és a térségben a „Carpathian Couriers Race” elnevezésű 5 állomásos országúti kerékpárversenyt, amely az egyik legrangosabb megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára Európában.

Szerző:
Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.
Fotó:
Doug James / Shutterstock.com
2015. május 1.

2015-ben másodszor rendezik meg Veszprém városában és a térségben a „Carpathian Couriers Race” elnevezésű 5 állomásos országúti kerékpárversenyt, amely az egyik legrangosabb megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára Európában.

A versenyen több mint 30 csapat vesz részt szerte Európából és Ázsiából. A 200 fős mezőnyben a jövő nagy versenyzőit köszönthetjük, többek között két magyar csapat tagjait is. A rendezvénynek idén a végső állomása lesz Veszprém, a két lengyel, illetve a két szlovák helyszín után. Az említett külföldi versenyhelyszínek között Veszprém testvérvárosai közül Tarnów is megtalálható.


A verseny magyarországi futamára 2015. május 3-án kerül sor. A mezőny 11:00 órakor indul Veszprémből, az Óváros térről, és a 115 km-es táv megtételét követően a versenyzők ugyanide érkeznek vissza várhatóan délután 14:00 órakor. A szervezők kérésének megfelelően lankás-dombos pályát kellett keresni, amely nélkülözi a komolyabb szintkülönbségeket, így nagyon gyors napra számíthatunk, 45 km/h körüli átlagsebességre. A verseny nem csak elsőrendű utakon zajlik, így szinte az egész térség végigkövethető a pályáról. A tervezett útvonal Nagyvázsonyon, Kapolcson, Tapolcán, Nyirádon, Halimbán, Pulán és Veszprémen keresztül megy végig, így ezen a napon számítani lehet rövid ideig tartó lezárásokra (a 77., 7317, 7315, 7309, 8. sz. utakon).

 

A rendezvény szervezésében és lebonyolításában a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. mellett a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém Megyei Igazgatósága, az Útvonalbiztosítás.hu Egyesület, a VKSZ Zrt., valamint az útvonal során érintett települések polgárőrei vesznek részt. A verseny magyar szakaszának technikai felelőse Szilasi László, a VELO.hu magazin alapítója. A rendezvény fő támogatója a Nitrogénművek Vegyipari Zrt., védnöke Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere.

 

Még egy bringás rendezvény: Bringa, barlangászat és önfeledt tekerés

Cikkajánló