Repülés a darvakkal a Hortobágy fölött

Megjelent Török Zoltán hortobágyi vadlovakról szóló természetfilmjének első előzetese – másfél perc a darvakról.

Szerző:
Turista Magazin
Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Facebook
2020. október 20.

Megjelent Török Zoltán hortobágyi vadlovakról szóló természetfilmjének első előzetese – másfél perc a darvakról.

Török Zoltán már tinédzserként arról ábrándozott, milyen jó lehet a darvakkal szárnyalni. Egy barátjával minden ősszel levonatoztak a Hortobágyra, és a Nagy-Halastó nádasában, egy kis kunyhóban töltöttek pár napot.

Alig harminc évet kellett várni, mire most a Vadlovak – Hortobágyi mese című filmünk forgatásakor ezt meg tudtam valósítani... Mostanság ráadásul 150 000 daru is megfordul egyszerre az őszi pusztán, és ott eszegetnek, pihengetnek, sőt fürdenek, ahol a mi főhőseink: a vadlovak. Nem volt kérdés, hogy ők is bekerülnek a filmbe

– írta a rendező (és egyben drónpilóta) a Facebook-oldalán.

A filmkészítők a zenét és a technikát hívták segítségül a látványos felvételek elkészítéséhez, mint Török Zoltán írja, nem az volt a cél, hogy csak simán együtt repüljenek a darvakkal, sokkal inkább „velük kellett táncolniuk” a levegőben. Elárulja, hogy a drónra egy nagy gyújtótávolságú optikát szereltek, a drónt és a kamerát külön ember kezelte, így tudtak összetett kameramozgásokat kivitelezni a madarak összezavarása nélkül. Hozzáfűzi, hogy a közelinek látszó felvételeknél is nagyon messze van a drón.


Cikkajánló