Síparadicsom a Pilisben

Az elmúlt napok havazásának köszönhetően a visegrádi Nagyvillám Sípálya mellett már a Dobogókői Sícentrum is tárt kapukkal, és vastag hóréteggel várja a téli sportolásra vágyó látogatókat a hétvégén.

Szerző:
Pilisi Parkerdő Zrt.
Fotó:
Pilisi Parkerdő Zrt
Gulyás Attila
2015. január 31.

Az elmúlt napok havazásának köszönhetően a visegrádi Nagyvillám Sípálya mellett már a Dobogókői Sícentrum is tárt kapukkal, és vastag hóréteggel várja a téli sportolásra vágyó látogatókat a hétvégén.

A visegrádi Nagyvillám Sípálya pénteken és szombaton egyaránt reggel 9-től este 10-ig tart nyitva. A felső meredek és az erdei pálya kivételével - mivel ezeken a helyeken még szükség van pár centiméter természetes hórétegre - az összes hóágyúzható pálya igénybe vehető. A vendégeket büfével, esti világítással, zárt pályán kipróbálható hófánkozással, síoktatással és -kölcsönzéssel, valamint ingyenes szánkózással várják. A pályák közelében a Madas László Erdészeti Erdei Iskola faházai kínálnak fűtött pályaszállást. Javasoljuk a Nagyvillámra indulóknak, hogy a sípályát személygépkocsival a Mátyás király út illetve a Fellegvár felől közelítsétek meg, hiszen az útszakasz másik része kevésbé járható. A bonyodalmak elkerülése érdekében tanácsos a parkolóban, vagy az út sípályával ellentétes oldalán parkolni.


Bővebb információ

 

 

Dobogókőn szombattól elérhető lesz a síkölcsönzés és az oktatás is


A Dobogókői Sícentrum ma 12:00-től várja a téli sport szerelmeseit, miután a jégkár által felszabadított főágú, felvonós pályára 20-25 cm-nyi hó esett az elmúlt napok során. A nyitónapra egységesen 2.000 Ft-ért lehet bérletet venni, ezt követően az évek óta megszokott árakkal várják a vendégeket. Síkölcsönző és oktatás szombattól lesz elérhető, a több napra érkezők pályaszállásként fűtött jurtákat vehetnek igénybe. Étkezés a Zsindelyesben 9-19 óra között minden nap lehetséges. A dobogókői sípálya Budapest központjától 40 km távolságra található, személygépkocsival a 11-es úton haladva, majd Szentendre déli határánál Dobogókő felé fordulva (Pomázon át) mintegy 50 perc alatt elérhető. Ha esetleg bizonytalan az útviszonyokat illetően, a + 36 30 852 03 40+ 36 30 852 03 40 telefonszámon kérhet tájékoztatást.


Bővebb információ

 

 

Cikkajánló