Sok kicsi sokra megy - szemétszedés közben kérdeztük az Intim Torna Illegált

A népszerű banda tagjai korán keltek szombaton, hogy csatlakozzanak a Te Szedd a Kéken! akcióhoz. A Hármashatárhegyen futottunk velük össze, amint javában gyűjtögették az eldobált szemetet. 

Szerző:
Turista Magazin
2015. május 16.

A népszerű banda tagjai korán keltek szombaton, hogy csatlakozzanak a Te Szedd a Kéken! akcióhoz. A Hármashatárhegyen futottunk velük össze, amint javában gyűjtögették az eldobált szemetet. 

TM: Miért tartottátok fontosnak, hogy csatlakozzatok a Te Szedd a Kéken! akcióhoz?

 

Kiss Sándor: Több dolog miatt is. Egyrészt gyerekkoromból nagyon kedves emlék a Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozat, amely a Kéktúra útvonalát járta be, így különösen rossz volt látni a kirándulásaink alkalmával, hogy sokan szemetelnek ezen a legendás útvonalon (is). Másfelől úgy gondoltuk, hogy sok kicsi sokra megy alapon mi is hozzájárulunk ahhoz, hogy megtisztítsuk a Kékkör egy szakaszát, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy milyen káros dolog a természetben (is) bármilyen hulladékot eldobni.


TM: A hétköznapokon is tesztek valamit a tisztább környezetért?


Nádasdi János: Mi például szelektíven gyűjtjük a szemetet, és már a kisgyerekemet is erre nevelem, ösztönzöm, hogy például a műanyagot és a papírt ne dobja ki a „rendes” szemetesbe. Nagyon nem mindegy, hogy mit hagyunk itt magunk után a gyerekeinknek, nagyon fontos dolog a megfelelő hulladékgazdálkodás és feldolgozás, én például mindig meglepődöm, hogy mi - egy háromtagú család - mennyi szemetet termel egy hét alatt.

 

TM: A sok koncert mellett jut némi idő a természetjárásra is?


Kiss Sándor: Az a helyzet, hogy nekünk erre csak a vasárnap marad. A csütörtök péntek szombat „ teljesen tele van”, de pontosan a nagy hajtás, és a zajos munkakörnyezet miatt nekünk sokkal inkább kell a nyugi, amire tökéletes egy jó kirándulás. Pontosan ezért amikor csak időnk engedi útra kelünk, vagy nyeregbe pattanunk, mert nem mellesleg nagy bringások is vagyunk.

 

 

A teljes interjú a Turista Magazin hamarosan megjelenő júniusi számában olvasható.

Cikkajánló