Strandolás után kalandparkozni szeretünk legjobban a Balcsin

Ha aktív kikapcsolódásról van szó, a Balaton környékén a kalandparkok a legnépszerűbbek, a kulturális élmények között pedig a Tihanyi Bencés Apátság vezet, írja egy friss kutatás. A nyaralók szerint nem szorul fejlesztésre a balatoni programkínálat, de ingyenes koncertekből és gasztrofesztiválokból soha nem elég.

Szerző:
Sajtóközlemény
Fotó:
zamardikalandpark.hu
Gulyás Attila
Facebook / Balaton Fesztivál
2017. augusztus 25.

Ha aktív kikapcsolódásról van szó, a Balaton környékén a kalandparkok a legnépszerűbbek, a kulturális élmények között pedig a Tihanyi Bencés Apátság vezet, írja egy friss kutatás. A nyaralók szerint nem szorul fejlesztésre a balatoni programkínálat, de ingyenes koncertekből és gasztrofesztiválokból soha nem elég.

 

A Balaton környéki lehetőségek közül egyértelműen a strandolás a legvonzóbb az odalátogatók számára, ezt követik népszerűségi sorrendben a gasztro-, kaland-, illetve kulturális programok - derült ki a Szallas.hu friss kutatásából. A kihagyhatatlan aktív kikapcsolódási formák között egyértelműen a kalandparkok és a bobpályák a legnépszerűbbek, míg ha kultúráról van szó, akkor a vendégek véleménye alapján sorrendben a Tihanyi Bencés Apátság, a Szigligeti vár, illetve a Festetics-kastély megtekintése kerül a balatoni lista élére.

 


Minden 2. válaszadó akár 20 km-t, minden 3. pedig akár ennél is többet hajlandó eltávolodni szálláshelyétől egy élménydús program reményében. Persze az ár már sokkal inkább meghatározó: csak minden 10. nyaraló nyilatkozott úgy, hogy nem számít, mennyibe kerül a program. A többség (55 százalék) azonban fejenként 2-5 ezer forint között hajlandó költeni.

 

Szabadtéri színház, mozi és Disneyland

 

A kutatásban résztvevő nyaralók szerint, ha bővíthetnék a programkínálatot, elsősorban több szabadtéri - s persze ha lehet, akkor ingyenes - koncertnek örülnének a legjobban. Ezt követik a gyermekkel látogatható, de azért a szülők számára is élvezhető események. A kívánságlista 3. helyén végzett a gasztrofesztivál-kínálat bővítése, valamint további szabadtéri színházak és kertmozik létesítése. „Sok vendég jegyezte meg azt is, hogy saját vidámpark sem ártana már a Balatonra, volt, aki pl. a Disneylandet látná szívesen a magyar tenger valamelyik településén” - mondta Szabó Zsolt, a Szallas.hu turizmus menedzsere.

 

 

TOP 5 kihagyhatatlan kulturális program a Balatonon és környékén a nyaralók szerint
1. Tihanyi Bencés Apátság
2. Szigligeti vár
3. Festetics-kastély
4. Balatonfüredi Anna-bál
5. Művészetek Völgye

 

TOP 5 kihagyhatatlan aktív program a Balatonon és környékén a nyaralók szerint
1. BalatoniBob Szabadidőpark (Balatonfűzfő)
2. Balatonboglár Kalandpark, Bobpálya
3. Zamárdi Kalandpark
4. Balaton kerékpárkörút / Balatonkör kerékpárral
5. Balaton-átúszás

 

TOP 5 balatoni programfejlesztési javaslat a nyaralóktól

1. Ingyenes szabadtéri koncertek
2. Gyerekprogramok
3. Gasztrofesztivál
4. Szabadtéri színház
5. Szabadtéri mozi

 

Kapcsolódó cikkeink:

Tarolt a neten a Balatonról készült magaslégköri felvétel

Tihanyban a családdal is lehet teljesítménytúrázni

Öt látnivaló, amivel a gyerekeket is ki lehet csalogatni a Balatonból

Elefántok strandoltak a Balaton-parton

Cikkajánló