Stratégiai együttműködés a VM és a Magyar Természetjáró Szövetség között

Stratégiai partnerségi és együttműködési megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Természetjáró Szövetséggel.

Szerző:
TM.hu
2013. december 20.

Stratégiai partnerségi és együttműködési megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Természetjáró Szövetséggel.

A szerződést Fazekas Sándor tárcavezető és Garancsi István, a szövetség elnöke írta alá. A vidékfejlesztési miniszter elmondta: a természetjárás kiemelten fontos a magyar vidék szempontjából. Hozzátette: a megállapodás sok lehetőséget rejt a jövőben, ilyen például a Magyar Értéktár és a hungarikumok megismertetése, hiszen a közös munkának köszönhetően széles körben lehet népszerűsíteni és bemutatni a magyarság teljesítményét tükröző helyi termékeket, a tájegységekre jellemző sajátosságokat, egyedülálló értékeinket.

 

Garancsi István MTSZ elnök és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter


Fazekas Sándor emlékeztetett arra, hogy tavaly közel 1,4 millió regisztrált látogatója volt a nemzeti parkoknak, nagy részük természetjáró. A tárcavezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a nemzeti park igazgatóságoknál 315 ökoturisztikai létesítmény működik, és összesen több mint 6 milliárd forintból zajlottak ökoturisztikai fejlesztések, amelyek a most megkötött együttműködés segítségével a jövőben még célirányosabbak lehetnek. A vidékfejlesztési miniszter az aláíráson kiemelte a helyi gazdaság és a turizmus kapcsolatának fontosságát.

 

Az aláírás pillanatai 

 

Különösen fontosnak tartja a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke, hogy a hiánypótló stratégiai megállapodást éppen abban az évben kötik meg a tárcával, amikor százéves évfordulóját ünnepli a szövetség. Garancsi István elmondta: céljuk a civil munka hatékonyságának növelése és a környezettudatos természetjárás erősítése. A szövetség elnöke kiemelten fontosnak tartja az ország hátrányos helyzetű településeinek bevonását a turisztikai életbe, és ezen keresztül az ország gazdasági vérkeringésébe.
 

A stratégiai partnerségi és együttműködési megállapodás dokumentuma cikkünk csatolmányában olvasható!

 


Kapcsolódó cikkünk:
Kiemelt kormányzati feladat a természetjárás támogatása

Cikkajánló