Száguldó fánk, állati élmények

Az Észak-Alföldön járt az Év Utazója.

Szerző:
Turizmus Online
Fotó:
evutazoja.blog.hu
2014. augusztus 14.

Az Észak-Alföldön járt az Év Utazója.

Észak-Alföld és az extrémitás? Igen! Juci hazai pályán mozogva is talált jó néhány felfedezetlen mulatságot. Az Év Utazóját nem könnyű kibillenteni az egyensúlyából, de a múlt heti programnak köszönhetően a stáb többször is megörökített letörölhetetlen vigyort és önfeledt visítozást. Adrenalinfröccsök, avagy Juci, az állatgondozó, aki tud elegánsan lovagolni is.

Az Év Utazója ismét kapott hideget-meleget a változékony időjárásnak köszönhetően. Ez azonban nem gátolta meg őt abban, hogy a Felső-Tiszánál kedvenc tevékenységének, a vízisportnak hódoljon. Bemelegítésképpen Tomival vízigolyóban tesztelték a közeget a gergelyiugornyai Vízipocok kikötőben. A folytatásban új jelentést kapott a motorcsónakázás szó Juci és Tomi számára: bebizonyosodott, mire képes 260 lóerő a Tiszán! Az extrém motorcsónakozás, illetve a „fánkozás" alatt Juci hidegvére is odalett: a parti fecskék azóta talán kiheverték már a visítozás okozta zajártalmakat. A sok izgalom után jólesett a nyugalom és a kiadós ebéd a BBQ-hajón. A leveleki wakeboard-pályán is elemében volt Juci: noha másodjára deszkázott, igazi őstehetségnek bizonyult.

 

 

Vízigolyókban a gergelyiugornyai Vízipocok kikötőben


Az állatkert minden korosztály számára élmény, nem volt ez másképp az Év Utazója esetében sem: az észak-alföldi kaland második napján a Sóstó Zoo-t fedezte fel a csapat Nyíregyházán. Juci itt állatgondozóként is kipróbálhatta magát: a rendkívül szelíd elefántok után kattákat (gyűrűsfarkú makikat) is etetett.

 

 

Ebéd gyűrűsfarkú makival

 

Juci szerint elefántot etetni "kicsit olyan érzés volt, mintha egy kupac elszabadult porszívócső venne körül, amik puhák és egy kicsit szúrósak is". A fókashow és a tigrispitonnal való barátkozás után utazónk a Nyíregyházi Kalandparkban vette magához napi adrenalin-adagját. Nyíregyházán a hét minden napján garantált programok várják a látogatókat, többek között vezetett városnézés, népi ételkóstoló és éjszakai fürdőzés is. Utóbbit Juci is kipróbálta a Parkfürdőben, de szigorúan csak aqua-zumba edzés után. A szükséges kalóriamennyiséget levendulás meggyraguval párolt szarvascomb formájában vette magához a Hotel Pagony éttermében. Lovagolás a naplementében: Juci ezt a feladatot is teljesítette a Timpex Lovasiskolában, s igen jól mutatott a nyeregben!

 

 

Éjszaka a Parkfürdőben 

 

A harmadik nap sem volt kevésbé izgalmas: az Év Utazója Nagykálló felé vette az irányt, ahol terepgokarttal kezdte a reggelt a Rally Katlanban. A 120 km/h végsebességű gokartban az utazás végére Juci egy kismalachoz vált hasonlatossá, de a felvételek alapján ezt egy cseppet sem bánta. „Nehéz volt eldönteni, hogy melyik volt az izgalmasabb: az extrém motorcsónak vagy a terepgokart” - mondta el később. Nagykállóról Mezőtúrra vitt Juci útja, az East Festen vezette le a mozgalmas napokat, félúton pedig hazai ízekkel, azaz debreceni párossal csillapította éhségét az IKON étteremben. Kelet-Magyarország legnagyobb bulija, az East Fest arról is nevezetes, hogy a fesztivál keretein belül kiemelten foglalkozik a fiatalokat érintő legégetőbb problémákkal.

 

 

Kétéltűvel a Tisza-tavon

 

A hazai pálya előnyei: a hét zárásaként Juci bennfentesként mutathatta meg szülővárosát, Debrecent. A Zsuzsi-vonat és a MODEM mellett azért számára is tartogatott újdonságot a nap: Bernáth Csaba hétszeres magyar labdarúgó bajnok vezette körbe Jucit a vadonatúj Nagyerdei Stadionban. Természetesen a Hortobágyon is járt, ahol extra szafari túrán vett részt. A Halászcsárdában nem maradhatott el a hortobágyi húsos palacsinta sem, persze szigorúan szürkemarhából. Juci hétvégi programját a hajdúböszörményi KEXX fesztivállal zárta.

 

Még több cikk az Év Utazójáról:

 

Dobos Judité lett az álommeló

Föld alatt, földön, vízen és levegőben

Cikkajánló