​Szállj be te is a kerékpáros Ring-be!

Az idén létrehozott Ring Sorozattal öt hazai hegységünk legszebb részeit fedezhetjük fel kerékpárral.

Szerző:
MAGYAR KERÉKPÁROS TURISZTIKAI SZÖVETSÉG
2022. április 18.

Az idén létrehozott Ring Sorozattal öt hazai hegységünk legszebb részeit fedezhetjük fel kerékpárral.

Az Aktív Magyarország támogatásával létrejött Ring Sorozat idén 5 hazai hegységben kerékpáros teljesítménytúrákkal várja az aktív turizmus és a kerékpározás iránt érdeklődőket. A szervező MAKETUSZ a Börzsöny Ring szervezőivel együttműködve, a Börzsöny Ring korábbi sikerei alapján döntött a sorozat elindítása mellett.

2022-ben a Mátrában, Mecsekben, Vértesben, Zemplénben és végül a Börzsönyben szerveznek kerékpáros rendezvényeket. A társzervezők mind helyi kerékpáros egyesületek vagy szervezetek, akik garantálják a legmagasabb szintű helyismeretet és professzionális rendezvényeket.

A sorozaton belül az indulás egységesen két távon lehetséges. Hosszú távon nagyjából 100, míg rövid távon 30-50 km-en lesz lehetőség az indulásra. A hegységek miatt ezek természetesen tartalmaznak mérsékelt szintemelkedést. A szervezők kifejezetten ajánlják a túrákat e-bike-os indulók részére is!

Az útvonalak kialakításánál a fő tervezési szempont a biztonság és a lehető legjobb természetközeli élmények voltak.

A nyomvonalak teljesíthetők gravel, trekking, fitness illetve MTB kerékpárokkal is. A teljesítők egy-egy érmet kapnak a célba érkezéskor, melynek különlegessége, hogy az 5 rendezvényen megszerezhető különböző érmek összeilleszthetőek, és egy nagy tárgyi emléket alkotnak azok számára akik mind az 5 állomást teljesítik.

A kerékpáros programok mellett a rendezvények helyszínén egész napos családi rendezvények, ügyességi versenyek, zene, és melegételes büfé is elérhető lesz. A szervezők célja, hogy kerékpározáson keresztül minél szélesebb körhöz eljuttassák az aktív életmód és a mozgás örömét. További információk a ringsorozat.hu oldalon.Cikkajánló