Száz osztálynyi látogató

Egyre népszerűbb a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola Nyíregyházán. idén október végéig közel 3100-an vettek részt a programjaikon.

Szerző:
forrás: Nyírerdő Zrt.
2013. november 6.

Egyre népszerűbb a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola Nyíregyházán. idén október végéig közel 3100-an vettek részt a programjaikon.

2012-ben 1582 fő látogatott Nyíregyházára, így idén már sikerült megduplázni a tavalyi létszámot.  Az erdei iskolát öt éve alapították, azóta kilencezren vettek részt a foglalkozásaikon. 2013-ban nagyon sokan jöttek a Madarak és Fák Napi programokra, valamint az Erdők Hete rendezvényei és pályázatai is népszerűnek bizonyultak.

 

Szeptemberben és októberben csak a különböző erdőpedagógiai foglalkozásokon több mint ezren vettek részt - ennyi diák máskor egy év alatt jött ilyen órákra. Előfordult, hogy egy egész iskolának vezettek túrákat egész nap, kisebb csoportokban. Ismerkedés az őszi erdővel, aktuális erdőgazdálkodási feladatok, makkvetés, kézműves foglalkozások, kenyérsütés, éjszakai túra vadlessel - a programokat igyekeztek a szabadban tartani, sokszor erdészek kalauzolták a fiatalokat a Sóstói-erdőben, ahol még a lovas közelítéses fakitermeléssel is sikerült sok csoportnak megismerkedni. A hideg idő közeledtével a téli madáretetéssel foglalkozó programokkal várják az érdeklődőket.

Cikkajánló