Százéves a világ egyik legkedveltebb túrabakancsmárkája

A kerek évfordulót a bajor Hanwag igen stílszerűen, három limitált kiadású túrabakanccsal ünnepli.

Szerző:
Turista Magazin/Hanwag
2021. január 22.

A kerek évfordulót a bajor Hanwag igen stílszerűen, három limitált kiadású túrabakanccsal ünnepli.

Hans Wagner, a Hanwag alapítója idén száz éve, 1921-ben nyitotta meg saját cipészműhelyét, és kezdett túrabakancsokat gyártani, amelyeket elsősorban hegyi túrákhoz, de akár a mindennapokban is használtak. A Hans Wagner által megalkotott bakancsok talpa és kopásálló bőrrel bevont felsőrésze egyaránt erős anyagokból készült, így ezek a lábbelik rendkívül strapabírónak bizonyultak. Tartósságuk fokozása érdekében Hans cipészműhelye a dupla varrást részesítette előnyben.

A Hanwag bakancsokat már a kezdetektől úgy alakították ki, hogy talpuk könnyen cserélhető legyen, így az évek során elkopott, elvékonyodott talpat könnyebben el lehet távolítani, és egy újra cserélni. Ennek köszönhetően a bakancsokat a túrázók évekkel tovább tudják használni, ahelyett, hogy újat vennének.

A Hanwag 2021-es jubileumi termékeinek megalkotásakor ugyanazt a konstrukciót és erős bőr anyagot használta, mint száz évvel ezelőtt – így jött létre a limitált számban kapható, egyedi számokkal, dombornyomással ellátott Hans 100, Wagner 100 és az Alaska 100.

A Hans 100 egy hagyományos túrabakancs, ám időtálló formatervezésének, magas minőségének és elegáns bőr részének köszönhetően a hétköznapokban is használható. A Hans 100 tervezésekor az alapanyagokat éppen olyan odafigyeléssel választották, ahogyan Hans Wagner is tette az első túrabakancsai megalkotásakor. Így esett a választás a Terracare teljes értékű bőr anyagára a Heinen cserzőműhelyből. És hogy minden teljes legyen, egy Hanwag 100 logóval emlékeznek az évfordulóra.

Ezzel szemben a Wagner 100 egy divatosabb, inkább mindennapi használatra szánt bakancs. Alapanyaga természetesen szintén teljes értékű bőr, és a dupla varrásnak köszönhetően pont olyan hosszúéletű, mint túrázásra szánt párja. És az elengedhetetlen Hanwag 100 logó sem maradt le róla.

A századik évforduló mellett még egy jubileumi évfordulót ünnepel idén a gyártó – a Hanwag Alaska GTX modell ugyanis ebben az évben ünnepli 25. évfordulóját. Ennek örömére született meg az Alaska 100 bakancs, amely kifejezetten arra lett kitalálva, hogy komoly terhelés esetén, nehéz csomagok cipelésekor is stabilan és kényelmesen tartsa a lábat, legyen szó meredek lejtőkről, mocsaras lápokról, csörgedező patakokról vagy akár sziklás talajról.



Cikkajánló