Szombaton bringások lepik el Budapestet

A Magyar Kerékpárosklub április 23-án tartja az I Bike Budapest bringás felvonulást. Az eseményre több ezer embert várnak a szervezők. 

Szerző:
Magyar Kerékpáros Klub/TM
Fotó:
www.kerekparosklub.hu
2016. április 22.

A Magyar Kerékpárosklub április 23-án tartja az I Bike Budapest bringás felvonulást. Az eseményre több ezer embert várnak a szervezők. 

A bringás megmozdulás gyülekezője április 23-án 15 órakor lesz a Közraktár utcában, majd a rakpartok, a Dózsa György út, a Hősök tere, Andrássy út, Kiskörút, Üllői út, Petőfi híd, Attila út, Alagút, Lánchíd és Margit-híd útvonalon haladva a Margitszigeten ér véget.

 

A I Bike Budapest felvonulás érinti a főváros legszebb, de máskor az autóforgalom miatt kevésbé vonzó részeit, majd kb. 19 órakor bicikliemeléssel ér véget a margitszigeti Rózsakert alatti réten. A bringaemelés előtt és után a réten piknik, zene, a Budapest Bike Maffia és a Cyclonomia kitelepülése várható, 20 és 22 óra között pedig filmvetítés is lesz.

 



A várhatóan több ezres biciklis rendezvény a Közraktár utcából indul, innen a résztvevők rendőri biztosítás, a BKK munkatársai és több száz önkéntes rendező kíséretében tekernek a Margitszigetre. A szervezők ügyelnek a tömegközlekedés, a gyalogosok és főbb közlekedési útvonalakon az autók átengedésére, de így is sok útlezárás, terelés és fennakadás várható.

A felvonulás időszakában lezárják a Közraktár utca-Pesti alsó rakpart-Dráva utca-Dózsa György út-Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Múzeum körút-Üllői út-Ferenc körút-Petőfi híd-Műegyetem rakpart-Budai alsó rakpart-Döbrentei tér-Attila út-Alagút-Lánchíd-Széchenyi István tér-Akadémia utca-Garibaldi utca-Nádor utca -Báthory utca-Honvéd utca-Markó utca-Széchenyi rakpart-Jászai Mari tér-Margit híd-Margitsziget útvonalat.

Időszakos fennakadásokra lehet számítani a 2-es (és 2-es villamospótló), 4/6-os villamosok, az 5-ös, 9-es, 15-ös, 115-ös, 20E, 26-os, 30-as, 105-ös, 153-as, 178-as, 212-es és 230-as buszok, a 75-ös, valamint 83-as trolibuszok közlekedésében. Részletes információ a BKK honlapján.

 

Az I Bike Budapest felvonulás 
Közraktár utca-Pesti alsó rakpart-Dráva utca (csak a menetirány szerinti oldal)-Dózsa György út (csak a menetirány szerinti oldal)-Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út (csak a menetirány szerinti oldal)-Károly körút (csak a menetirány szerinti oldal)-Astoria-Múzeum körút (csak a menetirány szerinti oldal)-Üllői út (csak a menetirány szerinti oldal)-Ferenc körút (csak a menetirány szerinti oldal)-Petőfi híd (csak a menetirány szerinti oldal)-Műegyetem rakpart (csak a menetirány szerinti oldal)-Budai alsó rakpart-Döbrentei tér-Attila út-Alagút utca-Alagút-Clark Ádám tér-Széchenyi lánchíd-Széchenyi István tér-Alkotmány utca-Garibaldi utca-Nádor utca-Vértanúk tere-Báthory utca-Honvéd utca-Markó utca-Széchényi rakpart-Jászai Mari tér-Margit híd (csak a menetirány szerinti oldal)-Margitsziget, Központi út.
 

Az útvonal térképen:


 

Tájékoztató videó az útvonalról:

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Magyar találmány a világító kerékpárút

Szürreális bobpálya bringásoknak

Még több kerékpáros hírért és programért kattints ide

  

Cikkajánló