Szuper családi programok az állatok világnapján

Túrákkal, látványetetésekkel, bonsaikiállítással, madármegfigyeléssel és még számos színes programmal várják az érdeklődőket országszerte a nemzeti parkok, az állatkertek és a vadasparkok az állatok világnapja alkalmából. Ezek közül szemezgettünk.

Szerző:
Hidvégi Brigi
Fotó:
Shutterstock
2015. október 1.

Túrákkal, látványetetésekkel, bonsaikiállítással, madármegfigyeléssel és még számos színes programmal várják az érdeklődőket országszerte a nemzeti parkok, az állatkertek és a vadasparkok az állatok világnapja alkalmából. Ezek közül szemezgettünk.

1. Egyhetes fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben

 


A fővárosi állatkerttel majd egy egész héten keresztül ünnepelheted az állatokat. Itt megtudhatod, mitől világít a szentjánosbogár, készíthetsz madáretetőt vagy fajátékot, megismerheted az Antarktisz élővilágát, valamint gyönyörködhetsz a bonsai-okban és a japán kertművészetben. Szombaton a pedagógusok számára nyílt napot tartanak, a vasárnap pedig az állatkerti nevelőszülőké.
Mikor?
2015. október 1-6.
Hol?
Fővárosi Állat- és Növénykert
Részletekért kattints ide!

 

2. Kutyás bemutató és madárgyűrűzés

 

 

Fotó: Gulyás Attila

 
A Fertő-Hanság Nemzeti Park október 3-án a Fertő szikes tavainál reggeltől madármegfigyelő programot szervez, Lászlómajorban pedig 10 órától várják az érdeklődőket interaktív előadással, kézműves foglakozásokkal, de érdekesnek ígérkezik a kutyaiskolák egyórás bemutatója is. Ugyanezen a napon Bősárkányon a madármegfigyelés mellett gyűrűzésre is sor kerül az MME és a nemzeti park igazgatóságának jóvoltából. A programokon való részvétel ingyenes.

Mikor?
2015. október 3.
Hol?
Fertő-Hanság Nemzeti Park
Még több infó ide kattintva.


3. Kígyósimogatás, csótányzizegtetés és állatkerti idegenvezetés


A győri Xantus János Állatkertbe szombaton még a saját háziállatodat is beviheted. A nap kiemelt programja az állatok megáldása, amelyben a te kedvenced is részesülhet, ha szeretnéd. A résztvevők találkozhatnak Benjivel, a lámával és Petrával, a dromedárral, majd szakvezetés kíséretében bejárhatják az állatkertet. Ha elég bátor vagy, a terráriumházban kígyót simogathatsz, és az is kiderül, hogyan kell „zizegtetni” a csótányokat.
Mikor?
2015. október 3.
Hol?
Xantus János Állatkert, Győr
Bővebb információért kattints ide! 

 

4. Kiadós túra a Keszthelyi-hegységben

 

 

Fotó: Gulyás Attila 


Ha inkább természetes élőhelyükön szeretnél találkozni az állatokkal, irány Várvölgy! A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében, természetvédelmi őr vezetésével megvalósuló 16 kilométeres túra a pincéktől a Láz-hegyen keresztül a lesencei szőlők között vezet. Megcsodálhatod a Tapolcai-medence tanúhegyeit, és bekukkanthatsz a Vadlányik-barlangba is. A részvétel térítésmentes.
Mikor?
2015. október 4.
Hol?
Keszthelyi-hegység
Bővebb infó ide kattintva.

 

5. Látványetetések, örökbefogadás és mozgó piac a Budakeszi Vadasparkban


Jó hír madárbarátoknak: idén először a vadaspark is csatlakozik az Európai Madármegfigyelő Napokhoz, így a hagyományos programok mellett most egy madarász mutatja be a gyűrűzés fortélyait a hálózástól kezdve egészen a szabadon engedésig. Termelői finomságokból, kézműves különlegességekből sosem elég. Ezen a napon bőven bevásárolhatsz ezekből az úgynevezett mozgó piacon. Megismerkedhetsz a Pilis Budai Kutyások Egyesületének védenceivel, lesz róka és sakál látványetetés, illetve kisállat suli is.
Mikor?
2015. október 3.
Hol?
Budakeszi Vadaspark
A részletes programot itt érheted el. 

Cikkajánló