Tedd az egyik lábad a másik után - hétvégi programajánló

Az időjárás a héten sokszor megviccelt minket, hétvégére viszont betör a nyár - ne a négy fal között fogadd! Jobbnál jobb túralehetőségek várnak rád és gyermekedre országszerte.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Hegedüs Gábor
www.fertorakosikofejto.hu
Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület
Gulyás Attila
Nyáry Tamás
Mórocz Attila
www.facebook.com/catsegyesulet
Magyar Kerékpárosklub
www.facebook.com/NEFAGZrt
www.123rf.hu
2016. május 26.

Az időjárás a héten sokszor megviccelt minket, hétvégére viszont betör a nyár - ne a négy fal között fogadd! Jobbnál jobb túralehetőségek várnak rád és gyermekedre országszerte.

 1. Gyepű teljesítménytúra 50/43/35/25/15/8 

 

 

A 2003-ban alakult Cats (Különösen Elvetemült Túrázók Clubja) Farkasgyepűről induló teljesítménytúráját 6 távon indítja. A fő táv hossza: 50,2 km, szintje: 724 m, szintideje: 14 óra. Útvonal: Farkasgyepű-Németbánya (OKTpecsét)-hajszabarnai Pénz-lik-Magyar-forrás-Pisztrángos-tó-Boroszlán kemping (EP)-Táncsics kilátórom-Szarvaskő vára-Bakonyi Láma-Ödön-forrás-Régi malom-Vadászház-Szentkút-Magyarpolány, kálvária-Csurgó-kút-Farkasgyepű
Mikor?
2016. május 28.
Hol?
Farkasgyepű
Még több infó a Gyepű teljesítménytúrákról itt.

2. Gemenc féltett titkai

 

 

A Magyar Nemzeti Parkok Hetében a „20 év, 20 túra” programsorozat extrém túrája. A nehezebb terepen haladó, gumicsizmában járható útvonalon a Gemenci-erdő rejtett ártéti zugait és élővilágát ismerhetik meg a túrázók. Táv hossza 9 km, időtartama 5 óra.

Mikor?
2016. május 28.
Hol?

Baja-Dunafürdő
Még több információ a gemenci gumicsizmás túráról itt.

3. Kálváriák a Börzsönyben II.

 

 

A Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület (BTHE) 2015 őszén új túramozgalmat indított útjára, melynek során 13 szép börzsönyi kálváriát keresnek fel. Az 5 túrából álló sorozat nyitórendezvénye múlt év októberében volt, a második pedig a mostani hétvégén lesz két távon: 26,2 és 12,4 kilométeren.

Mikor?
2016. május 29. 8.00-16.30
Hol?
Bernecebaráti, Öregerdő th. (Széchenyi István utca 89.)

Még több infó a börzsönyi túráról itt.

4. Sziget Kerékpáros Teljesítménytúra

 

 

A Szigethalmi TE és a Sziget-csücske TE kerékpáros túrát rendez a Csepel-szigeten 95, 60, 35, 10 km-es távokon. A fő táv útvonala: Szigethalom-Tököl-Szigetújfalu-Ráckeve-Szigetbecse-Lórév-Makád-Tassi-zsilip-Szigethalom (A szigeten kívül vagy belül, a döntés a tiéd!), szintideje: 6 óra.
Mikor?
2016. május 28.
Hol?
Szigethalom
Még több információ a kerékpáros teljesítménytúráról itt.

 

5. Gyereknapi geotúra

 

 

A kövületvadászaton Fertőrákoson gyűjtenek majd ősmaradványokat a gyermekek és onnan átsétálnak egy már felhagyott bányához. A gyűjtés sikere garantált! Lehet gyűjteni többek között sokféle kagylót, mohaállatot, vörösalga-gumókat, valamint a felhagyott kavicsbányánál sok-sok csigát, esetleg megkövesedett fát.
Mikor?
2016. május 28. 14.00
Hol?
Fertőrákos környéke
Még több információ a gyerekgeotúráról itt.


5. Mozgató Er(d)ő

 

 

Életmódnap a Széchenyi Ökoturisztika Parkerdőben. Gyalogos kalandtúra, erdei futóverseny, tájékozódási verseny labirintusban, „Fuss a fényben” elnevezésű figyelemfelhívó futás fogyatékkal élő emberekkel.

Mikor?
2016. május 29. 9-15.00
Hol?
Széchenyi parkerdő, Szolnok
Még több információ a szolnoki rendezvényről itt.

+ ELŐNEVEZÉS
Legek túrája a Mátrában 

 

 

Valami újra és izgalmasra vágysz? A túra során most végigjárhatod a Mátra LEGszebb, LEGmagasabban fekvő és LEGhíresebb helyeit! Vegyél részt te is az idei év legsötétebb, legkeményebb, legizgalmasabb túrájában! Távok: 65 km, szint: 2575 m, szintidő: 17 óra, és 35 km, szint: 1472 m, szintidő: 9 óra. 
Mikor?
2016. június 18.
Hol?
Rajt és cél: Galyatető-Turistacentrum
Még több infó a Legek túrájáról itt és itt.


+ Már most regisztrálj!
NPV (Nemzeti Park Túrák) 3. túrája

 


Egy teljes évet átölelő bélyegzőgyűjtős túrasorozat: havonta kétnapos túrákat szerveznek és így járják be - a vándortúrás hagyományokat folytatva áprilistól szeptemberig sátrazva - az összes nemzeti parkot. Nem baj, ha az elsőről lemaradtál. A következő hétvégén a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kerül sorra. 

Mikor?
2016. június 11-12.
Hol?
Zánka-Köveskál vasútállomás
Még több infó az NPV túráról itt.
 

Cikkajánló