Tejútkelte a Zselicben

Ilyet még biztosan nem láttatok! Hangulatos videó készült arról, hogyan kel fel a Tejút a Zselicben egy repcemező felett.

Fotó:
Schmall Rafael
2020. május 8.

Ilyet még biztosan nem láttatok! Hangulatos videó készült arról, hogyan kel fel a Tejút a Zselicben egy repcemező felett.

A természetben az egyik legvonzóbb és legtöbbet fényképezett téma a napkelte vagy napnyugta, esetleg a holdkelte. Meg is értjük, hiszen tényleg csodás felvételeket ígérő témák, viszont Schmall Rafael asztrofotós gondolt egyet és a Tejútról készített hasonlót, így született ez a gyönyörű, tejútkeltés videó, amelyet cikkünk végén nézhettek meg.

Rafael a Zselicben készítette a felvételt egy repcemezőn, ahová több hajnalon is kilátogatott, ugyanis hol az időjárás nem volt megfelelő, hol a repce nem virágzott még kellőképp. De a most látható videó egy olyan hajnalon készült, amikor minden tényező szerencsésen alakult, a Hold állapota, az időjárás és a repce virágzása is.

A videó készítésének technikai hátterébe is beavatott minket Rafael:

„A felvétel egy úgynevezett timelapse sínszerkezet segítségével készült, amelyen a fényképezőgép a felvétel során kicsikét mindig elmozdult felfele két kép elkészülte között. Az egész sín 120 cm magas, egyik végét alacsonyabb pozícióba állítottam, míg a másik vége már kilógott a repcésből. A felvétel emiatt olyan 3D-snek tűnik.”

Cikkajánló