Teljesen újjávarázsolják Báta kegyhelyét

A komplex turisztika fejlesztés érinti a bátai Szent Vér templomot és a plébániát is. Szálláshelyet hoznak létre, és a szabadtéri oltár is megújul.

Szerző:
turizmus.com
Fotó:
mapio.net
2018. augusztus 15.

A komplex turisztika fejlesztés érinti a bátai Szent Vér templomot és a plébániát is. Szálláshelyet hoznak létre, és a szabadtéri oltár is megújul.

Megújítják a Tolna megyei épület teljes, 1600 négyzetméteres homlokzatát, kicserélik a nyílászárókat, felújítják belül a padlókat, falakat. A plébániát átépítik, itt szálláshely lesz, illetve elvégzik a szabadtéri oltár rekonstrukcióját. Az épületek mellett parkolót alakítanak ki és zöldfelületi rendezést végeznek. Mindezt közel 443 millió forintból.

 


A vallási turisztika Európa-szerte népszerű célpontjai a Szent Vér kegyhelyek. A bátai kegyhelyhez 2015-ben szerveztek országos zarándoklatot, fennállásának 600. évfordulóján. A falu temploma a török időkig a szent vérrel kapcsolatos egyedüli kegyhely volt a történelmi Magyarországon - írja a turizmus.com.

 


A bátai helyet egy csoda tette ismertté, ami a 14-15. századhoz köthető. A hívek szerint a szent ostyában Krisztus kiömlő vére jelent meg. Országos hírűvé akkor vált, amikor 1415-ben Garai János - Garai László nádor testvére - boszniai fogságából szabadulva elzarándokolt Bátára. A középkori templom 1539-ben egy török támadásban megsemmisült, csak 1938-ban építették újjá.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Mesés házak és tornyok a puszták Metropoliszában

Megújul az óföldeáki erődtemplom

Egyre népszerűbb a bélapátfalvai apátság

Újjáépítik az elárasztott bözödújfalui templomot

Cikkajánló