TEREPFUTÁS BARLANGBAN

Ha Németh Csaba terepfutónk UTMB-megmérettetésének közvetítésekor kedvet kaptál egy kis terepfutáshoz, most nem akármilyen terepen próbálhatod ki magad!

2012. szeptember 6.

Ha Németh Csaba terepfutónk UTMB-megmérettetésének közvetítésekor kedvet kaptál egy kis terepfutáshoz, most nem akármilyen terepen próbálhatod ki magad!

Szeptember 15-én fuss hazánk legkülönlegesebb útvonalán. A Nomád-Baradla Underground Terepfutás rendezvényen a Baradla-barlang járataiban és az Aggteleki-karszt, kihívásokkal teli erdeiben futhatsz. A Világörökség részét képező helyszínen, első alkalommal megrendezendő terepfutó versenyen kipróbálhatod önmagadat, és futva végigjárhatod az ország leghosszabb barlangjának egy részét.

 

A verseny rendezője a Nomádsport Alapítvány és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága, helyszíne Aggtelek, a Baradla barlang bejárata melletti parkoló.

 

 

Rajt 2012. szeptember 15. 09:00 órakkor.

Táv 16 km melyen 500 m D+ szintemelkedés vár mindenkire.

A szintidő: 2 óra.

 

Előnevezni szeptember 10-ig lehet. A versenyen csak előnevezés leadása és az 5000 Ft/fő nevezési díj határidőn belüli befizetése esetén lehet indulni. A verseny jellege folytán csak az első 300 nevező jelentkezését tudják elfogadni! A verseny egyéni indításos mivolta miatt, a nevezésnél szükséges leadni a legjobb félmarathoni időeredményed (nem lehet régebbi 2 évesnél)!

 

A verseny védnöke Veress Balázs, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatója, elnöke pedig Németh Csaba, a Nomádsport Alapítvány kuratóriumának Elnöke.

 

A programokról:

Szeptember 14-én, péntek este, 19 órától kedvezményes belépővel Baradla-barlang / Vörös-tó túra indul. Felnőtt jegy 1600 Ft, gyermek és diák jegy 800 Ft.

 

Szeptember 15-én, szombaton, tömegrajt 9 órakkor, gyermek verseny tömegrajtja 9.30. A díjkiosztásra 12 órakkor kerül sor.


14 órakkor Carlos (Karlowits-Juhász Tamás) és Papp Gergely tart beszámolót a The North Face Ultra Trail du Mont Blanc versenyről! 


A verseny helyszínén napközben a Gömöri Gyümölcsfesztivál programjait lehet megtekinteni (gyermek programok is lesznek). Részletek itt: http://www.gomorikte.hu/olvas.php?temaszoveg=69

 

További infó a verseny honlapján: baradla-trail.hu

 

Cikkajánló