Keresés eredménye

Lubics Szilvia a sivatag után most az Antarktiszon fut

Az ultrafutó a múlt hét végén érkezett a jeges kontinensre, ahol egy hatnapos futóversenyen vesz részt. Aki idekészül, az tudja, hogy ennél szélsőségesebb körülmények között már nemigen lehet futni. De nem várt meglepetések is adódnak, például az, amikor a futót egy pingvin támadja meg.

2022.11.29.

Nyerj nevezést a nyár legmenőbb velencei-tavi sporteseményére

A Velencei-tónál ideálisabb helyszínt talán elképzelni sem lehet egy nyári nap eltöltésére. Úszhatsz egy kellemeset a tóban, de ha kedved tartja, a bringázással és futással kombinált triatlont is kipróbálhatod a harmadik legnagyobb természetes tavunk körül. Öt darab nevezési lehetőséget sorsolunk ki olvasóink között. 

2019.07.04.

Lubics Szilvia 254 km-t futott a Namib-sivatagban

A nagykanizsai ultrafutó tavaly a chilei Atacama-sivatagban futott, idén Afrikában állt rajthoz. A Namib-sivatagban hat nap alatt 254 km-t kellett teljesíteni. A magyar sportoló a nők között harmadikként ért célba.

2019.05.06.

Ezekre figyelj, ha melegben futsz

Beköszöntött az igazi nyár, a sokszor árnyékban is elviselhetetlen hőséggel. Az edzéssel ilyenkor sem kell felhagyni - néhány alapvetően fontos dolgot betartva folytathatjuk az eddigi munkát.

2016.06.25.

Maraton a Mária-úton

Frank Tibor és Veress Béla ultramaratonisták végigfutják az 1300 km-es Mária-utat. Június 18-án reggel indulnak Mariazellből, és pihenőnap nélkül, július 10-én fognak megérkezni Csíksomlyóra. A sportolókkal együtt kerékpárosok is indulnak. A program Mária Maraton néven fut, és egy-egy napra, órára bárki becsatlakozhat.

2016.06.17.

Mintegy 800 km-t fut a turizmusért

Hidvégi-Üstös Pál nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy július másodikán Bakonyszentlászlótól Tiszaújlakig fut a kárpátaljai turizmus megsegítése érdekében.

 

2015.07.01.

A részvétel puszta öröme

A 2015 IRONMAN 70.3 Budapest triatlon világkupa esemény megrendezését bejelentő sajtótájékoztatón Kovács „Kokó” István ökölvívó, média- és sport személyiség is a díjazottak között volt. Lapunk megragadta az alkalmat, hogy kifaggassa új keletű „összefonódásáról” ezzel a könnyűnek egyáltalán nem mondható, összetett sportággal.

2015.05.04.

Jön a Fighters’ Run és a Fighters’ Bike

Ki ne akarna elmenekülni kicsit a mindennapok elől és próbára tenni magát egy egészen újszerű kihíváson? Erre alapozva indították el a Fighters’ Run eseménysorozatot a szervezők négy évvel ezelőtt.

2015.04.14.

Hét nap alatt hét maraton hét kontinensen

Rob Bell, az egyik ismeretterjesztő tévécsatorna műsorvezetője öt barátjával hét nap alatt közel 300 kilométert tervez lefutni. Az Antarktisztól Ausztráliáig terjedő kihívásban minden nap másik kontinensen futják le a 42 kilométert. Céljuk, hogy fogyatékkal élő fiatalokat segítsenek, lehetőséget biztosítsanak számukra a sportolásra.

2015.01.15.

Az igazi élet a komfortzónán túl kezdődik

Az október 4-i Fighter’s Run-on nehezítésként a résztvevők gázolhattak patakban, kipróbálhatták milyen egy sárral teli gödörben megmerülni, vagy 2 méteres konténeren átverekedni magukat. 

2014.10.06.

Mozdulj ki velünk, legyél Te is légiós!

A Legion Run több mint egy egyszerű futás vagy sportrendezvény. Olyan verseny, ahol nem számít az idő. Az egész a mozgás, a csapatjáték és a futás öröméről szól. Ha kedvet kaptál, gyere el szeptember 27-én a Dunakeszi repülőtérre, és légy részese egy életre szóló élménynek!

2014.09.20.

Pécsi futókkal készül Szücs Tamás az Ibn Szína-csúcsra

A pécsi Szücs Tamás augusztusban immár másodszor vág neki a belső-ázsiai Kirgizisztánban magasodó 7134 méter magas Ibn Szína-csúcs meghódításának, a felkészülésben ezúttal a futni szeretők is segíthetnek a hegymászónak a Misina-futás teljesítésével.

2014.06.02.

Fuss egy kerekesszékes hintáért!

A Csillagház Alapítvány célja a halmozottan fogyatékos mozgáskorlátozott gyermekek korszerű és szakszerű iskolai és iskolán kívüli fejlesztésének, nevelésének, szabadidős tevékenységének segítése, támogatása. Ehhez kapcsolódóan az Alapítvány további célkitűzése a gyermekek fejlődéséhez szükséges akadálymentes épített és tárgyi környezet folyamatos fejlesztése.

2014.05.12.

Rekordok régen és ma

Bruno Brunoddal magazinunk munkatársa beszélgetett 18 évvel ezelőtti rekordbeállító futásáról, versenyekről, akaraterőről és további tervezett csúcskísérletekről.

 

2013.10.08.