Túrafelszerelések, amelyeket egy kisebb lottónyereményből is megvehetsz

Mi van, ha nyersz a lottón? Egyeseknek pontos forgatókönyve van, hogy mire költik a pénzt, de legtöbben azt se tudják, hirtelen mit csináljanak az ölükbe hullott szerencsével. Segítünk, hogy az álmodozás valósághűbb legyen, és ajánlunk néhány szuper túracuccot, amit ha megütöd az Ötöslottó főnyereményét, egyszerre gond nélkül megvehetsz, még akkor is, ha nem több száz milliót nyertél. 

Szerző:
Szerencsejáték Zrt.
Fotó:
gyártók
2017. április 10.

Mi van, ha nyersz a lottón? Egyeseknek pontos forgatókönyve van, hogy mire költik a pénzt, de legtöbben azt se tudják, hirtelen mit csináljanak az ölükbe hullott szerencsével. Segítünk, hogy az álmodozás valósághűbb legyen, és ajánlunk néhány szuper túracuccot, amit ha megütöd az Ötöslottó főnyereményét, egyszerre gond nélkül megvehetsz, még akkor is, ha nem több száz milliót nyertél. 

Yeti Passion One hálózsák

 

 

A high-end termékeiről híres német gyártó belül fekete, kívül barna, mindössze 320 gramm tömegű, kiemelkedő minőségű töltettel felvértezett nyári hálózsákja több nemzetközi dizájndíjat zsebelt be az elmúlt években. Nem véletlenül. Tudják ezt azok a lengyel ludak is, amelyek boldogan, ugyanakkor hangsúlyozottan posztumusz „ajánlották fel” kültakarójuk értékes szaruképleteit a Yetinek. Annak a cégnek, amelynek az állatjólét nem csupán hangzatos fogalom. A megtermett hernyóra hajazó Passion One külső és belső héja lélegzetelállítóan könnyű (25 gramm/négyzetméter) ripstop nejlonból készül, 125 grammnyi töltete pedig 95%-ban pehelytollakat és 5%-ban finom fedőtollakat tartalmaz. Méret: 225 × 83 × 54 cm. Csomagméret: 12 × 12 × 21 cm. Komforthőmérséklet: 15 °C. Handmade in Germany.

Ára: 120 000 Ft
Infó: yetiworld.com

 

Lupine Rotlicht kerékpárlámpa

 

 

Az innovációra, a minőségre, a teljesítményre és a dizájnra egyaránt nagy hangsúlyt fektető Lupine hátsó lámpája tudását tekintve magasan kiemelkedik a „villogók” népes mezőnyéből. Beépített környezetifény-érzékelője segítségével nem csupán akkor növeli fényáramát, amikor alkonyodik vagy beáll az este, hanem akkor is, amikor egy közeledő jármű fénycsóvája a szenzorra vetül. Az eloxált alumíniumházzal, Cree XP-E2 LED-del, négy világítási üzemmóddal (folyamatos, villogó, hullámszerűen pulzáló, pulzáló), USB-kábellel tölthető beépített akkumulátorral és 160 lumenes maximális fényárammal büszkélkedő Rotlicht még gyorsulásmérővel is rendelkezik. Az okos kis érzékelőnek köszönhetően a lámpa erősebben kezd világítani, amikor lassítunk. A mindössze 55 grammos high-tech ketyere 22-55 mm átmérőjű nyeregrúdra rögzíthető a tartozék gumiszíjjal.

Ára: 29 000 Ft
Infó: lupine.de

 

Fjällräven Kaipak 28 hátizsák

 

 

G-1000 HeavyDuty Eco (65% újrahasznosított poliészter, 35% organikus pamut) alapanyagú, egyszerű, letisztult dizájnú hátizsák egynapos túrákra, sportosabbaknak pedig a mindennapokra. Fix hátrendszere párnázott, vállpántjai anatómiailag formázottak, mellhevederének csatjába vészjelző sípot integráltak. Egyszerű csípőpántja eltávolítható, ha éppen nincs rá szükség. Felülről elérhető főrekeszének szájrésze behúzható. A kis Kaipak természetesen folyadéktároló rendszerrel is kompatibilis. Frontoldalán egy függőleges állású, cipzáras rekesz, oldalain egy-egy kompressziós heveder és két rugalmas anyagú oldalzseb található. A feltűnő színű (ENSZ-kék) esővédő huzat tartozék. Greenland Wax alkalmazásával hatékonyan növelhető a G-1000 anyag vízlepergető képessége. A modern klasszikust ötféle színváltozatban gyártják.

Ára: 45 000 Ft
Infó: fjallraven.com

 

Therm-a-Rest NeoAir Camper SV L derékalj

 

 

Három évszakos kényelem, remek hőszigetelő képesség a WaveCore kamrarendszernek és a ThermaCapture reflektív bevonatnak köszönhetően, forradalmian új SpeedValve szelep, 196 × 63 × 7,6 centiméteres méret, 75 D poliészter alapanyag, 1050 grammos tömeg. Mindezen paraméterek és terminus technicusok közül talán a szelep a legérdekesebb, hiszen úgy néz ki, mint egy letekerős záródású, vízhatlan zsákocska szája, ráadásul nem is kell hozzáérnünk a szánkkal, elég közelről belefújnunk, hogy másodpercek alatt fekvésre kész legyen a derékalj. A leeresztés ugyanilyen sebességgel történik. A két méretben kapható Camper SV tárolótasakkal és tartozék javítókészlettel kerül a boltok polcaira.

Ára: 47 000 Ft
Infó: cascadedesigns.com

 

Columbia OutDry Ex Diamond Down Insulated Jacket pehelykabát

 

 

Az OutDry Ex Diamond Down Insulated Jacketben jelenik meg a Columbia legújabb szezonális innovációja, amely a pehelybélés és a vízálló-lélegző membrántechnológiára épülő külső héj párosítása. A Titanium kategóriájú termék az idei téli szezon zászlóshajója a Columbia kabátválasztékában. Varratait külső szalagozás védi az átázástól, amely a technikai funkción túl dizájnelemként is szolgál. A kabátot ezenfelül minden olyan további elemmel is felszerelték (különféle zsebek, szellőzőnyílások, szigetelt, kétirányú cipzárak, sisakkal is kompatibilis kapucni), amelyek egy csúcskategóriás sí- és hegymászó kabáttól elvárhatók.

Ára: 199 990 Ft
Infó: columbia.com

 

Plusz egy
Helsport Reinsfjell X-Trem 2 sátor

 

 

â—‹ Férőhelyek száma: 2 â—‹ Tömeg: 3680 gramm â—‹ Külső méretek: 250 × 250 × 115 cm â—‹ Belső méretek: 230 × 120 × 105 cm â—‹ Héj anyaga és vízállósága: 40D Helsport Superlight 1000 ripstop poliamid szilikonbevonattal, 3000 mm â—‹ Sátoralj anyaga és vízállósága: 70D poliamid PU- és szilikonbevonattal, 5000 mm â—‹ Rudazat: DAC Featherlite NSL alumínium â—‹ Cövekek: galvanizált acél â—‹ Finomságok: négy évszakos (expedíciós) sátor; külső vázas kialakítás (a belső sátor a héjhoz csatlakozik); két előtér + két bejárat; alacsony profilú rúdbújtatók az aerodinamikus forma érdekében; tartozék felszereléstároló a belső térben; tárolótasak a kiegészítőknek; tárolózsák a teljes szettnek; Helsport Airflow II szellőzőrendszer négy szellőzőpanellel; számos kifeszítési pont; különösen erős, egymással is összekapcsolható zsinórozás; hószoknya; 360°-ban nyitható bejárat a belső sátron

Ára: 300 000 Ft
Infó: helsport.com

 

A magyarországi lottónyeremények legjei
A legnagyobb Ötöslottó-nyeremény
Majd 38 hét telitalálat-mentes időszak után született meg a valaha volt legnagyobb Ötöslottó-nyeremény Magyarországon. Az 5 milliárd 92 millió 890 ezer 758 forintot 2003. év 48. játékhetében a 4, 15, 46, 49, 59 számokkal nyerte meg egy játékos. És ha jól gazdálkodott mesés nyereményével, mára akár a leggazdagabb magyarok között tarthatnánk számon, persze, ha ismernénk kilétét! Mert ahogyan az első milliárdos lottónyertesünk, úgy az azt követő évek milliárdosai sem vállalták a lottó kezdeti évtizedeiben még szokásosnak számító nyilvánosságot. (Az azóta eltelt több mint 13 év alatt mindössze egyszer, 2015 tavaszán közelítette meg ezt a rekordösszeget a telitalálat értéke. Akkor a kisorsolt 18, 55, 56, 83, 90-es számsort egyedül eltaláló játékos nyereménye 5 049 127 895 forint lett.)

 

A legnagyobb összegű magyarországi lottónyeremény
2017. február 10-én, az év 8. sorsolásán a két telitalálatos szelvény közül az egyik magyarországi volt. Ez volt az első magyarországi telitalálatos az Eurojackpot 3 éves hazai történetében, és egyben a legnagyobb összegű magyar lottónyeremény. A 13, 23, 31, 42, 44, és 2, 5 nyerőszámokat eltalálók egyenként bruttó 22 569 527 eurót, közel nettó 6 milliárd forintnyit nyertek.

 

A legkisebb
De a nagynyeremények után, most emlékezzünk meg egy „negatív csúcsról” is: a lottó történetének legkisebb telitalálatáról, mely szintén ehhez a korszakhoz kötődik. 1980. május 21-én Tomasovszki György gépkocsivezető a 18, 38, 45, 66, 90-es számsorral, egyedüli nyertesként 394 396 forintot nyert a lottó Nemzetközi Olimpiai Sportlottó sorsolásán. A férfi a sajtónak büszkélkedett friss szerencséjével és a hivatásával: 15 évig dolgozott gépkocsivezetőként, és mindig balesetmentesen vezetett. 1980-ban a benzinár 6 és 7 forint közt volt, így Tomasovszki úr telitalálatos nyereményéből akár 60 ezer liter benzint is vehetett volna. De György másra szánta a pénzt: régi álmát váltotta valóra, amikor a nyereményből két barátjával együtt kiutaztak a moszkvai nyári olimpiára. Az ő története azt is bizonyítja: még a legkisebb lottóötös is valóra váltja nyertesének régóta dédelgetett vágyait.

 

(X)

 

 

Cikkajánló