Túrázás a Schneeberg legjobbjaival

Egy igényes, vezetett csúcstúra napfelkeltekor, hegymászás kezdőknek és komfortos szállás. Ezek jellemzik a „Schneeberg a legjobbakkal” túraajánlatot. Mindegy, hogy ismerjük-e már ezt az impozáns hegyet, vagy most járunk itt először, egy biztos: október 4. és 6., valamint 11. és 13. között a Schneeberg minden titkát felfedezhetjük.

Fotó:
Wiener Alpen / Franz Zwickl
Wiener Alpen / Martin Fülöp
2019. augusztus 28.

Egy igényes, vezetett csúcstúra napfelkeltekor, hegymászás kezdőknek és komfortos szállás. Ezek jellemzik a „Schneeberg a legjobbakkal” túraajánlatot. Mindegy, hogy ismerjük-e már ezt az impozáns hegyet, vagy most járunk itt először, egy biztos: október 4. és 6., valamint 11. és 13. között a Schneeberg minden titkát felfedezhetjük.

Már messziről látni az ég felé törő csúcsot, amely egyben a Bécsi-Alpok szimbóluma is: a 2076 méter magas Schneeberg Alsó-Ausztria legmagasabb hegye. Aki alpesi környezetre vágyik, annak mindenképpen érdemes meghódítania ezt a magaslatot.

 

 

A „Schneeberg a legjobbakkal” túraajánlat lehetővé teszi, hogy egy igazi alpesi kaland valósuljon meg. A sportos hétvégi ajánlat egy igényes túrát tartalmaz a csúcsig szakértő túravezető kíséretében, valamint a hegymászást is kipróbálhatjuk. Mindezt kényelmes szállással és különleges kulináris élményekkel fűszerezve. Az időpontok véglegesek, a résztvevők száma pedig korlátozott: október 4. és 6., valamint 11. és 13. között időpontonként legfeljebb 12 személy jelentkezhet.


Profik társaságában


Az utazás a Schneeberg lábánál elterülő Puchbergig könnyen megoldható. Péntek este a Hotel Schneeberghofban találkoznak a résztvevők, ahol a kandalló melege mellett megbeszélik a következő napi túra menetét. Aki a 4 csillagos Schneeberghofot választotta szállásként, az előtte feltöltődhet a wellnessrészleg szaunáiban vagy fedett medencéjében. Egy frissítő koktél társaságában Peter Groß és Hannes Rottensteiner tájékoztatja a részvevőket arról, hogy mi vár rájuk a következő napon. A két  túravezető jobban ismeri a Schneeberget bárki másnál.

 

 

A vacsora után érdemes korán lefeküdni, ugyanis reggel 5 órakor indul a busz a szállástól Losenheimbe, az ülőlift völgyállomásához. Ilyen korán azonban még nem üzemel a felvonó, ezért alpesi úton kapaszkodik fel a csapat a napfelkelte kíséretében. Kellemes csend és nyugalom uralja ilyenkor a tájat. Teljesen magunkénak tudhatjuk a Schneeberget. A két túravezető közben tippeket ad, hogy mire figyeljünk a nehezebb szakaszokon. A Klosterwappennél, Alsó-Ausztria legmagasabb pontjánál aztán ideje megpihenni, és a kilátásban gyönyörködni, hiszen páratlan látvány tárul itt a völgyre. Miután feltöltődtünk a hüttében, indulhatunk lefelé. A combizmok ekkor még egyszer bizonyíthatják tudásukat, mielőtt a hegy lábától a csapat busszal visszatér a szállásra.


Próbahegymászás a Hohe Wandon
 

Vasárnap reggel elegendő idő áll rendelkezésre egy kényelmes reggelihez. Ezt követően a biztos lépések gyakorlása van napirenden alpesi terepen: 10 órakor találkozik a csoport, hogy kipróbálja a hegymászást a Hohe Wand hegymászó útvonalán. E kirándulás helyszínére is túrataxi juttatja el a csapatot.

 


 

Kései kicsekkolás, hosszú pihenés
 

Aki szeretné, a hegymászás után kihasználhatja az időt egy kis pihenésre a szállodában. A kicsekkolást nem kell elsietni: a szoba 19 óráig áll rendelkezésre.

 

Az ajánlat tartalma:
• 2 éjszaka reggelivel, harapnivaló a túrához és vacsora, szállás a Hotel 4 csillagos Schneeberghofban vagy a 3 csillagos Pension Bruckerhofban Puchberg am Schneebergben
• Péntek 17 óra: a csapattagok megismerése és a túra megbeszélése a túravezetőkkel egy koktél kíséretében, a kandalló melege mellett a Schneeberghofban, ezt követően vacsora a választott szálláson
• Szombat 5 óra: indulás túrataxival a túra kiindulópontjához Losenheimbe, majd vezetett Schneeberg-túra
• Visszaút túrataxival a szálláshoz
• 15 és 17 óra között uzsonna a Schneeberghofban
• Vacsora a választott szálláson
• Vasárnap 10 óra: reggeli után transzfer a Hohe Wand hegymászó útvonalához, majd próbahegymászás bérelt felszereléssel, biztonsági bevezető és tippek minősített túravezetőktől
• Visszaút túrataxival és uzsonna a Schneeberghofban
• Kései kicsekkolás (19 óráig)
• Rossz idő esetén: alternatív program
• A Schneeberghof szállóvendégeinek: a wellnessrészleg használata fedett medencével és szaunákkal mindhárom napon

 

Időpontok: 2019. október 4-6. vagy 2019. október 11-13.
Ár/fő kétágyas szobában: 204 euró (3 csillagos Pension Bruckerhof) vagy 311 euró (4 csillagos Hotel Schneeberghof Schneeberghof-inkluzív szolgáltatásokkal). Egyedül utazóknak és pároknak egyaránt előnyös, hogy az egyágyas szoba nem feláras, illetve kísérő vendégek is foglalhatnak, akik nem vesznek részt a programokon (4 csillagos Hotel Schneeberghof: kísérő vendég 228 euró/fő kétágyas superior szobában; 3 csillagos Pension Bruckerhof: kísérő vendég 109 euró/fő kétágyas szobában).


További információ: www.wieneralpen.at/schneeberg

 

Prospektusok, információ és foglalás:
Wiener Alpen in Niederösterreich Tourismus GmbH
Schlossstraße 1, A-2801 Katzelsdorf
Telefon: +43-26/227-8960
Ímél: info@wieneralpen.at
Weboldal: http://www.wieneralpen.at
 

(X)

 

 

Cikkajánló