Új kirándulóközpontot avattak Királyréten

Hiánypótló beruházás készült el az egyik legnépszerűbb túracélpontnál: egy korábbi erdészlakból lett igényes közösségi tér, múzeum, ajándékbolt és büfé.

Szerző:
Jónás Beáta
Turista Magazin
Fotó:
Gulyás Attila
2019. március 22.

Hiánypótló beruházás készült el az egyik legnépszerűbb túracélpontnál: egy korábbi erdészlakból lett igényes közösségi tér, múzeum, ajándékbolt és büfé.

A Magyar Természetjáró Szövetség és konzorciumi partnere, az Ipoly Erdő Zrt. közös munkájának eredményeként adták át az egykori erdészlak és iskola épületéből kialakított Királyréti Kirándulóközpontot. A látogatók a környéken folytatott erdei gazdálkodás történetével ismerkedhetnek meg interaktív kiállítási eszközök segítségével. A múzeumhoz csatlakozik egy akadálymentesen kialakított, nyilvános vizesblokk is. Az ajándékboltban és a büfében a környékbeli termelők kézzel készített portékái közül válogathatunk, fogyaszthatunk.

 

 A Királyréti Kirándulóközpont fejlesztése közel 145 millió forint uniós támogatásban részesült

 

A március 21-ei átadón Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója kitért jövőbeli tervekről is: a VEKOP projekt keretében elkészül a Vár-hegyi kilátó, kialakítanak egy pihenőt az Irma-forrásnál, és hamarosan befejeződik a márianosztrai pálos kolostor emlékhelyének felújítása is. A Királyréti Kirándulóközpont fejlesztése összesen 228 millió forintba került, ebből közel 145 millió forint érték a VEKOP-4.1.1-15-2017-00006 "Gyalogszerrel felfedezni a Börzsöny turisztikai termékkínálatát" projekt támogatási összegéből valósult meg. A fennmaradó hányadot az erdőgazdaság saját forrásból biztosította.

 

 

Cikkajánló