Új perspektívából csodálhatod meg Budapestet

Április 8-tól nyitják meg a Pilisi Parkerdő Zrt. legújabb kilátóját a Hármashatár-hegyen.

Szerző:
Pilisi Parkerdő Zrt.
Fotó:
Vajda Bertalan/Pilisi Parkerdő Zrt.
2016. április 7.

Április 8-tól nyitják meg a Pilisi Parkerdő Zrt. legújabb kilátóját a Hármashatár-hegyen.

Ahogy már mi is beszámoltunk róla, a Pilisi Parkerdő Zrt. a 2015 júniusában átadott, piliscsabai Dévényi Antal-kilátó után most a Hármashatár-hegyen épített kilátót.

 

 

A már meglévő Hármashatár-hegyi Erdei Iskola, a ZöldBázis Turistaközpont és a HangÁr Bistro mellé megálmodott, nyolcszögletű kilátópont 4 méter magas kilátószintje - 499 méter magasból - gyönyörű körpanorámát biztosít Budapestre és a Dunára. A fenyőgerendákból készült, különleges faszerkezetű építmény érkezési szintje egyben pihenőhelyként is funkcionál majd, ahol az Országos Kéktúra nyomvonalán a hegyre felkapaszkodók kifújhatják magukat.

 

 

Felújították továbbá a ZöldBázis Turistaközponttól az új kilátóponthoz vezető utat, kialakítottak lépcsőket és korlátokat is. Az építmény április 8-tól várja a látogatókat, hivatalos átadására a készülő Hármashatár-hegyi Turistaházzal közösen kerül sor, várhatóan nyáron; a kilátó akkor kap majd nevet is.

 

 

A Pilisi Parkerdő Zrt. a kormányzat „Bejárható Magyarország” programjához kapcsolódó turisztikai fejlesztéseivel arra törekszik, hogy a természetjárókat megfelelő infrastruktúrával és szolgáltatásokkal fogadó, igazi turistaparadicsomként működhessen.

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Új kilátó Budapest felett

Átadták az új kilátót Piliscsabán

Cikkajánló