Új turistaszállás, büfé és biciklis pont nyílt Dömörkapunál

A Visegrádi-hegység egyik népszerű kirándulóhelyén mostantól felújított turistaház, kerékpáros pihenőpont, biciklikölcsönző és gyorsszerviz, valamint büfé is várja a kirándulókat.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
AÖFK
Forrás:
Aktív Magyarország
2022. április 6.

A Visegrádi-hegység egyik népszerű kirándulóhelyén mostantól felújított turistaház, kerékpáros pihenőpont, biciklikölcsönző és gyorsszerviz, valamint büfé is várja a kirándulókat.

Dömörkapu Szentendrétől nyugatra, a Pilisi Parkerdő területén található kedvelt kirándulóhely. A terület a város határától alig néhány kilométerre helyezkedik el, az erdőben, vízesésekkel és más természeti látványosságokkal körülölelve.

Az elmúlt évtizedekben a biciklis turizmusnak is kedvelt célpontja lett, mivel ezen az útvonalon keresztül érhető el például Visegrád, vagy a Dunakanyar Dobogókő, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló irányában. Azonban 2018-ra az itt található épületek többsége életveszélyes állapotba került, azok már képtelenek voltak kiszolgálni az egyre növekvő igényeket.

Ezért vált szükségessé egy erdei központ létrehozása, amely több szálláshely, egy kerékpáros tároló és javítóműhely, valamint egy erdei játszótér kialakítását jelentette. Ezen felül teljes rekonstrukción esett át a turistabüfé, illetve a mosdók, mellékhelyiségek is.

A két hajdani lakás 2 x 2 szobás, összesen 8-8 fő befogadására alkalmas apartmanokká alakultak át. Ennek köszönhetően a szobák külön-külön is kiadhatók, hiszen megszűnt a lakóterek közötti átjárás. Az északi oldalra került az egyedi belsőépítészeti tervek alapján megújult konyha és vizesblokk, az apartmanok előtt található fedett teraszok pedig kinyitható verandaként születtek újjá, ahol a vízvételi lehetőség kialakítása révén akár grillezni is lehet. A belső, eredeti nyílászárókat felújították, de minden egyéb burkolatot (padló, fal és mennyezet) az eredeti anyagok figyelembe vételével újítottak meg.

A kirándulókat, bringásokat számos program várja a megújult Dömörkapu Rengetegben. Érdeklődéstől függően szervezett gyalogtúrák, futóversenyek, illetve kerékpáros rendezvények is szerepelnek a kínálatban.

Cikkajánló