Újra nyitnak a nemzeti parkos látogatóhelyek a Balaton-felvidéken

Jó hír a Balaton és környéke szerelmeseinek, hogy június 19-től a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 12 látogatóhelye várja ismét az érdeklődőket.

Szerző:
TM
Fotó:
Egri Csaba
2020. június 19.

Jó hír a Balaton és környéke szerelmeseinek, hogy június 19-től a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 12 látogatóhelye várja ismét az érdeklődőket.

12 nemzeti parkos látogatóhely nyitja meg a kapuit a Balaton-felvidéken. A tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményszerűen mutatja be a vulkánok egykori világát és a levendulatermesztést. A vendégeket az interaktív kiállítás mellett film, levendulás termékeket kínáló ajándékbolt és teázó várja.

Föld alatti időutazáson, overallos kalandtúrán vehetünk részt a Csodabogyós-barlangban. Egy város alatti csónakázás során gyönyörködhetünk a Tapolcai-tavasbarlang fényeiben.

A Hegyestűn sétálhatunk egy kialudt bazaltvulkán kráterében, és a hegy csúcsán lélegzetelállító balatoni panoráma tárul elénk. Őshonos magyar háziállatokat simogathatunk a Salföldi Majorban, valamint a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban.

„Fekete István nyomában" szakvezetéses túrán vehetünk részt a Kis-Balatonon, és megcsodálhatjuk páratlan madárparadicsomát. Bakonybélben található Magyarország első számú, komplex csillagászati ismeretterjesztő élménycentruma, a Pannon Csillagda.

Mielőtt felkeresed a nemzeti park programjait, létesítményeit, az aktuális tudnivalókról és feltételekről előzetesen tájékozódj az igazgatóság honlapján, közösségi oldalán.

Forrás: Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

Cikkajánló