Újraindul a vonatforgalom Nagymaros és Szob között

A múlt hónapban sárlavina miatt megrongálódott vonalon várhatóan jövő szombaton (július 30.) fog újra indulni a vasúti közlekedés.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
MÁV
Forrás:
mavcsoport.hu
2022. július 21.

A múlt hónapban sárlavina miatt megrongálódott vonalon várhatóan jövő szombaton (július 30.) fog újra indulni a vasúti közlekedés.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, júniusban a nagy mennyiségű csapadék miatt sárlavina zúdult a Hegyes-tető oldalából a hegylábnál húzódó 12-es főútra, illetve a vele párhuzamos vasúti pályára, aminek következtében huzamosabb időre szüneteltetni kellett a forgalmat. Nagymaros és Szob között jelenleg is kerülőúton vonatpótló buszok, illetve hajójárat szállítja az utasokat, azonban július 30-tól újra vonattal utazhatunk az érintett szakaszon – közölte a MÁV-csoport.

A MÁV közleménye szerint Nagymaros és Szob között egy vágányon, módosított menetrend szerint megindulhat a vonatközlekedés, mert a júniusi esőzés okozta károk helyreállítása a tervezettnél gyorsabb ütemben haladt. A Metropolitan, Báthory, Hungária EuroCity és a Metropol EuroNight vonatok ismét az eredeti útvonalon, a Nyugati pályaudvarig, illetve onnan közlekednek. A helyreállítási munkálatok a másik vágányon tovább folytatódnak, várhatóan augusztus közepére végeznek vele a szakemberek.

A járatokat érintő változásokról részletesen a mavcsoport.hu oldalon lehet tájékozódni!

Cikkajánló