Vadászat miatt erdőlátogatási korlátozás a Budai-hegységben

Megkezdődött a vadászati szezon hazánk erdeiben is, ezért több helyen számíthatsz erdőlátogatási korlátozásra. November 19-én a Budai-hegység kedvelt kirándulóhelyein lesznek ideiglenes területlezárások.   

Szerző:
TM
Pilisi Parkerdő Zrt.
Fotó:
Shutterstock
2015. november 18.

Megkezdődött a vadászati szezon hazánk erdeiben is, ezért több helyen számíthatsz erdőlátogatási korlátozásra. November 19-én a Budai-hegység kedvelt kirándulóhelyein lesznek ideiglenes területlezárások.   

Ha rendszeresen túrázol, a kirándulás megtervezése előtt tájékozódj arról, hogy a kiválasztott helyszínen lesz-e vadászat, és a terület korlátozás alá esik-e.

 

A társas vadászatok tényleges helyszínének kiválasztásánál az időjárás meghatározó tényező, ezért gyakran csak az esemény előtti napokon derül ki, hol is lesz vadászat, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. arra figyelmeztet, hogy a vadászatok előtti napokon kísérd figyelemmel a lezárásokkal kapcsolatos információkat.

 


A korlátozásokról részletesen itt és itt tájékozódhatsz!

November 19-én, csütörtökön, 7 és 16 óra között az alábbi helyszíneken lesznek társas vadászatok. 


• Kurucles, Ferenc-halom, Kis-Hárs-hegy déli oldala
• Petneházy-rét, Csacsi-rét, Szilfa-tisztás, Kiskegyed-erdő környéke
• Béka-tó, Vaddisznó-forrás, Jánoshegy vá., Ruzicska környéke


Ezeken a részeken táblával, szalaggal lesznek jelölve ez ideiglenesen lezárt területek. Bővebb információ: Budapesti Erdészet, tel.: 06-1/391-0540

 

 

Amit  tudnod kell a  vadászatokról

A késő őszi és téli vaddisznó-hajtóvadászatok a legalkalmasabbak a vadállomány szinten tartására, szabályozására. Február végéig rendszeresen folynak a vadászatok, amelyre az előkészületeket már hónapokkal korábban megteszik az erdészetek. A szakemberek nagy figyelmet fordítanak arra, hogy lehetőleg a kirándulni vágyók által leginkább kedvelt turistautakat ne zavarja a vadászat. Természetesen egyes esetekben egy-egy út és terület rövidebb-hosszabb ideig történő lezárása elkerülhetetlen. Fontos, hogy kellő türelemmel fogadd a szakemberek útmutatásait, ellenkező esetben veszélyezteted a hosszas és bonyolult szervezést, előkészítést igényelő feladat végrehajtását.


Kapcsolódó cikkek:
Még több hír vadászat témában
 

Cikkajánló