Vadvirágos rétek megóvásáért fognak össze az Őrségben

Önkénteseket hívnak és várnak a pityeszeri rétek helyreállítására.

Szerző:
TM
Fotó:
Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság
2020. szeptember 3.

Önkénteseket hívnak és várnak a pityeszeri rétek helyreállítására.

Önkéntes napot szervez az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság szeptember 12-én Szalafőn a Pityerszer körüli rétek megóvása érdekében. Mint írják a weboldalukon, a Pityerszert körülvevő réteken olyan ritka védett növényfajok fordulnak elő, mint a zergeboglár, az osztrák zergevirág vagy a henye boroszlán, amely a nemzeti park címerében is szerepel.

A rét egyes részei az elmúlt években becserjésedtek, ezek helyreállítására kerül sor szeptemberben. A szükséges eszközöket, szakmai felügyeletet a nemzetipark-igazgatóság munkatársai biztosítják. Az önkéntesek segítségére egyes munkafázisok során – levágott cserje összegyűjtése, elhordása – számítanak.


A munkát követően minden önkéntest ebéddel várják Pityerszeren, majd ingyenes szakvezetést tartanak az érdeklődők számára az Őrségi Népi Műemlékegyüttes területén. Az önkéntes napon történő részvétel – a pontos létszám megadásával – előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a jelentkezők megtehetnek a norbert.barath@onpi.hu ímélcímen, vagy a 06 30/210-8774-es telefonszámon. A regisztráció határideje 2020. szeptember 9.

Forrás: orseginemzetipark.hu

Cikkajánló