Vasárnapig lehet levendulát szedni Tihanyban

Az érdeklődőket mindennap 10-től 20 óráig várják a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendulaültetvényen.

Szerző:
Gyurina Zsolt
Fotó:
Vers József
Balaton-felvidéki Nemzeti Park
2013. július 3.

Az érdeklődőket mindennap 10-től 20 óráig várják a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendulaültetvényen.

Július 7-ig, azaz most vasárnapig tart a tihanyi levendulahetek programja, ennek keretében a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság "Szedd magad"-akciót hirdetett. Bizonyos feltételek mellett bárki arathat a gyógynövényként is számon tartott növényből.

 

"Idén először lehet hirdettük meg ezt a lehetőséget" - tájékoztatta a Turistamagazin.hu-t Józsa Erika, a park ökoturisztikai szakreferense.  Józsa Erika szerinta levendula egyre népszerűbb gyógynövény Magyarországon. "Az első tapasztalatok nagyon jók, a nagy népszerűség miatt máris meghosszabbítottuk az akció határidejét. A levendula még nem virágzott el, így mindenkit arra biztatok, hogy bátran éljen a lehetőséggel, szedjen magának ebből a csodálatos növényből"- invitál mindenkit a park szakembere. 

 

Az érdeklődőket mindennap 10-től 20 óráig várják a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendulaültetvényen. A tihanyi Levendula Házban július 5-ig mindennap 13 órakor tájékoztatót tartanak a levenduláról, egytől délután négyig pedig kézműves-foglakozás színesíti a programot. A látogatóközpont kertjében naponta egyszer a levendulalepárlással ismerkedhetnek az érdeklődők.

 

Helyszín: Tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvény (Gödrösi elágazó).

 

A részletes feltételekről a nemzeti park honlapján, ide kattintva található tájékoztató!

 

Egy kis érdekesség: kattintson ide a levendula lepárlásáért!

Cikkajánló