Zsuzsi, Vili és a pisztrángok

2013. szeptember 7-én különösen érdemes lesz a Bükk felé venni az irányt! A Garadna-völgyben a kisvasutak rajongói gyűlnek össze az Országos Kisvasúti Nap alkalmából, lesz koncert, kézműves foglalkozás, sportprogramok és sok-sok finom pisztráng ezen a vidám, családok számára is izgalmasnak ígérkező szombaton.

Szerző:
itthon.hu
Dabis Balázs Silvius
Fotó:
itthon.hu
Turista Magazin Archív
2013. augusztus 22.

2013. szeptember 7-én különösen érdemes lesz a Bükk felé venni az irányt! A Garadna-völgyben a kisvasutak rajongói gyűlnek össze az Országos Kisvasúti Nap alkalmából, lesz koncert, kézműves foglalkozás, sportprogramok és sok-sok finom pisztráng ezen a vidám, családok számára is izgalmasnak ígérkező szombaton.

A Királyréten megkezdett Országos Kisvasúti Nap tradícióját folytatva, idén a Lillafüredi Állami Erdei Vasút állomásait töltik meg vidám programokkal. Szeptember első szombatján az erdőjárás, az ismeretszerzés és a családi kikapcsolódás fonódik össze a kisvasutak szeretetével. Az erdőt átszelve Garadnáig a kisvasút állomásain koncertekkel, sportos programokkal, kiállításokkal fűszerezhetitek meg ezt a különleges utazást. Lillafüreden maga a terep is egyedülálló, hiszen merész kanyarulatokkal, meglepő szintkülönbségekkel is sűrűn találkozhattok az út során.


Egy tablókiállításon bemutatkozik számos kisvasút: a „Zselici Csühögő”, a Zsuzsi vonat, és Vili a legújabb hibrid kistestvér is megismerhető lesz Lillafüreden.
 

Nyerj a kisvasutakkal!
2013. augusztus 16-tól izgalmas online játékot is indít az itthon.hu oldal " Kisvasútra fel! " címmel, amely során kisvasutas ajándékokkal jutalmazzák meg azokat, akik tájékozottságukról tanúbizonyságot tesznek.

A szervezők a gyermekeknek is izgalmas szórakozási lehetőségeket kínálnak. Az erdei iskolás foglalkozásokon okosodhatnak, a Mókus-odú játszótéren pedig remek játékokkal szórakozhatnak a legkisebbek a csodás levegőn. Azok a felnőttek pedig, akiket nem varázsol el egész napra a kisvasutak különleges atmoszférája megismerkedhetnek kézművesek alkotásaival és a helyi termékek vásárán válogathatnak. 

 
Az egész család számára izgalmas, közös időtöltést ígér a 3 km hosszú Pisztráng Tanösvény végigjárása, sőt ezt a nemes és finom halat a tányérunkon is viszontláthatjuk, hiszen itt ez az egyik legízletesebb és egyben kihagyhatatlan, helyi specialitás. Levezetésként pedig lehet íjászkodni, betársulni a táncos mulatságba a Fazola Kohó állomáson felállított nagyszínpadnál, vagy agyukat is megtornásztathatják a kvízjátékok közben. Az Ámulat Társulat műsorát követően pedig a 100 Folk Celsius koncertjén hallgathatják meg az örökzöld slágereket. 

 

Hasznos információk
Kép
LILLAFÜRED ÉS A KISVASUTAK

A Szinva és a Garadna-patak találkozásánál, pontosabban a Bükk keleti részén fekszik a legbájosabb észak-magyarországi települések egyike Lillafüred, amelyet a legmeredekebb és leglátogatottabb erdei kisvasút vonalaink között számon tartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút kocsijai kereszteznek.

 

Magyarország húsz működő vonalával kisvasút nagyhatalomnak számít. A pályák hossza összesen eléri a 250 kilométert. A kisvasutak bár eredetileg nem turisztikai céllal épültek, mégis kiválóan alkalmasak a vadon felfedezésére és nincs olyan természetjáró, aki ne rajongana értük. A vágányok a rengeteg közepén át vezetnek és útközben fantasztikus tájakkal, élményekkel, állatokkal találkozhatnak az utazók.

 

 

Cikkajánló