Keresés eredménye

Izgalmas időutazás Ipolytarnócon

Ipolytarnóc neve ma már fogalom, az itt talált lábnyomos homokkövek, a hatalmas megkövesedett fenyő, illetve az itt kiállított bükkábrányi ősfák világhírű leletek, amelyeket egyszer, de inkább többször mindenkinek érdemes megnéznie. Ráadásul, mindez remek családi program is.

2022.06.20.

Gyermeknapi programok a Balatontól az erdőkig

Május utolsó hétvégéje hagyományosan nagy nap a legkisebbek számára. A gyermeknapi forgatag szerencsére idén sem korlátozódik a városokra, össze is gyűjtöttünk néhány érdekesebb lehetőséget a természet mélyéből.

2018.05.25.

NyitniKÉK - ingyenes túra- és családi napok a Mátrában

Ingyenes családi programmal készül május 12-én a Magyar Természetjáró Szövetség a Galyatető Turistacentrumnál. A gyerekeket többek között teljesítménytúra, cirkuszi játszóház, arcfestés, bűvészműsor és kölyökdiszkó várja, de aznap különböző nehézségű vezetett túrák is lesznek az egész családnak. 

2018.05.02.

Kéktúrás hétvége a Mátrában

A Magyar Természetjáró Szövetség különleges Kék-programokra hívja a Mátrába a természetszerető családokat. Megéri kilátogatni a zöldbe, hiszen május második hétvégéjén, Galyatetőn és Szurdokpüspökiben kéktúrás bélyegzőhely-kereső játék meglepetésnyereményekkel, illetve Galyatetőn még egy izgalmas túra is várja az érdeklődőket.

2017.05.08.

Ötletek szünidei élménygyűjtögetéshez

Barangoljatok a vadregényes gemenci erdőben, ringatózzatok a Tisza hullámain a mesebárka fedélzetén, utazzatok vissza az időben a középkorba, sőt tovább, egészen a dinoszauruszok koráig - ha nem szeretnéd, hogy a nyári szünidő a négy fal között teljen, kerekedjetek fel a csemetével, és irány az alábbi célpontok valamelyike.

2015.07.03.

Újra „Muzsikál az erdő” Bátonyterenyén

A „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok a 12. évadát a kezdetekhez visszatérve indítja el. 2004-ben a legelső nyitórendezvény Bátonyterenyén zajlott, 2015. június 27-én újra innen jelentkezik a rendezvénysorozat a bátonyterenyeiek lelkes hívására.

2015.04.27.

Valentin-nap a zöldben

Szervezz családi programot vagy romantikus kiruccanást az erdőbe február 14-én. A Budakeszi Vadasparkban megismerkedhettek az állatok udvarlási szokásaival, a Kismaros és Királyrét között közlekedő Valentin-expresszen egy romantikus estét tölthettek el, míg a Transzbükki átkelésen remek kirándulást tehettek a szeretteiddel.

2015.02.13.

Napnyugati Napok első sugarai

Szeptember három hétvégéjén (13-14.; 20-21.; 27-28.) első ízben tartják meg a Napnyugati Napok rendezvénysorozatot. Hat, alpokaljai település: Gyalóka, Nagycenk, Répcevis, Sopronkövesd, Szakony és Zsira közös összefogásának eredményeként számos programmal várja az érdeklődőket. 

2014.09.11.

Új utak, magyar szürke marhák - kihajtás!

Határon átnyúló túrázás az Ipoly vadregényes völgyében és családi nap rengeteg jó programmal, május 17-én Ipolyvecén. Ha természetközeli és kulturális kikapcsolódás "kombóra" vágysz a hétvégén, akkor itt a helyed.

2014.05.15.

Zsuzsi, Vili és a pisztrángok

2013. szeptember 7-én különösen érdemes lesz a Bükk felé venni az irányt! A Garadna-völgyben a kisvasutak rajongói gyűlnek össze az Országos Kisvasúti Nap alkalmából, lesz koncert, kézműves foglalkozás, sportprogramok és sok-sok finom pisztráng ezen a vidám, családok számára is izgalmasnak ígérkező szombaton.

2013.08.22.