Keresés eredménye

BALATON-KERÜLÉS BICIKLIVEL

A balatoni körutat egyre többen látogatják, az egyik legnépszerűbb magyarországi kerékpártúra. A 2012. szeptemberi lapszámunkban megjelent körtúra beszámolója hasznos kisokossal kiegészítve.

2013.07.10.

LÁBERŐSÍTÉS

Márciusi lapszámunkban folytattunk a szezonra készülést, melyben a guggolást néztük meg. Íme a cikk extra tartalma.

2013.03.11.

ÁTADTÁK A SIROKI VÁRAT

Szeptember 30-án ünnepélyes keretek között adták át a felújított Siroki várat, mely 365 millió forintos EU projekt keretében újult meg.

 

2012.11.12.

KÖZEL 500 ÉVES ÖRÖKSÉG A VÍZBEN - ÉS MOST A VÍZ FELETT

Az óriási aszálynak igazán csak a régészek örülnek, akiknek most ritka lehetőségük nyílt Szolnoknál, a Tiszában. A szárazságban erőteljesen megcsappant vízmennyiséggel folydogáló Tiszából újra kilátszódnak hazánk első fahídjának cölöp-maradványai.

 

2012.10.09.

ZÁSZLÓVIVŐ TÚRAMOZGALOM - OKT KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS

A Magyar Természetjáró Szövetség új vezetése kitüntetett szerepet szán a kéktúra népszerűsítésének, infrastrukturális fejlesztésének annak érdekében, hogy a hazai gyalogtúrázás emblematikus útvonalának bejárása minél több ember számára legyen vonzó, s ezen keresztül általánosságban is népszerűsítse a természetjárást.

 

A szövetség Kéktúra Bizottságnak három alaptagja és Thuróczy Lajos, aki a kéktúra mozgalom egyik úttörője beszélget arról, ők mit gondolnak a kéktúra szerepéről, megújításának szükségességéről. Az utóbbi kérdéskörében különösen az útvonal esetleges módosítása (bizonyos helyeken), az igazolásra új technikai eszközök bevezetése illetve a szakaszteljesítések elismerésének kérdése keltett vitát a természetjárók körében.

Az alábbi kerekasztal beszélgetés a szeptemberi lapszámunkban megjelent kivonat teljes verziója.

2012.09.07.