Keresés eredménye

Új lehetőség a turistautak fejlesztésére

Mintegy 230 milliárd forint uniós támogatás jut turisztikai fejlesztési programokra a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban, ugyanakkor a turisztikai vállalkozások külön is pályázhatnak például energetikai fejlesztésekre, kedvezményes hitelre és oktatási programokra.

2015.04.09.

Védjegy az ifjúsági szálláshelyeknek

Az ifjúsági szállásokat minősítő védjegyet vezet be a turizmusért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A minősítésnél három szempontot vesznek figyelembe: az alapkövetelmények meglétét, a kényelmi szempontokat és a plusz szolgáltatásokat, felszereltséget.

2015.02.14.

Bemutatkozott a „Lapátos vízi megállóhelyek” védjegy

Új minősítési rendszert vezet be a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) karöltve a Bejárható Magyarország Program (BMP) keretében. A „Lapátos vízi megállóhelyek” védjegy a könnyebb eligazodást szolgálja. A cél, hogy még több külföldi és magyar vízitúrázót csábítsanak a hazai vizekre.

2014.12.21.

A turizmus közös ügyünk

Élénk érdeklődés övezte a Nemzeti turizmusfejlesztési koncepció társadalmi egyeztetését, amelyhez több mint 40 szakmai szervezet, magánszemély fogalmazott meg véleményt, javaslatot.

2013.11.28.