Keresés eredménye

Toportyánok lófrálnak Pécs utcáin

Az aranysakáloktól alapvetően nem kell tartani, emberre nem veszélyesek, megjelenésük érthetően mégis riadalmat okozott Pécsett. Egy közülük már a helyi óvodába is beslisszolt.

2022.11.22.

Meglepő eredményre jutott a barcsi dúvadkutatás

Szokatlan felfedezések születtek egy Barcs környékén végzett felmérés során, ami a dúvadpopuláció feltérképezésére irányult: háromszülős családmodellre láttak példát a rókáknál, különböző fajok együttélését és a sakálok hierarchiáját is megfigyelték.

 

2018.10.31.

Sakálvokál, mosómedvék és mesebeli rókák - Vadaspark-látogatás Budakeszin

Ha a Budakeszi Vadaspark felé veszed az irányt, biztos lehetsz benne, hogy ott nem lustán heverésző, életunt medvékkel, kopott farkasokkal és szomorúan kókadozó hiúzokkal fogsz találkozni. Ez az a hely, ahol a mosómedvék piruetteznek, látványosan örülnek a látogatóknak, a görények vidáman hemperegnek sétáltatáskor az avarban, a gondozók pedig együtt üvöltenek az aranysakállal.

2016.01.17.

Ne féljünk a sakáltól!

Az aranysakál visszatérésének hírére sokan megijedhetnek, azonban a sajtóban megjelent hírek és vélemények ellenére a sakálok nincsenek veszéllyel a hazai, túlszaporodott őzpopulációra. A WWF Magyarország szerint több kutatásra lenne szükség e kistermetű, őshonos kutyaféle jobb megismeréséhez.

2014.08.13.